När sonen kom på hem på söndagen efter en utflykt till stan hade han handlat mig sig godsaker som skulle överraska och göra far glad. I matkassen hade han lagt ner av sådant som säkerligen skulle säkra Söndagen. Det är klart att sonen vet vad far vill ha på sin dag. Far log sitt bredaste leende och tackade sonen för omtanken. Det här var verkligen sådant som låg högt upp på favoritlistan.
– Men nu är det ju inte farsdag idag det blir det först nästa Söndag.
Som ni vet är det ju tanken som räknas och nu blir det dubbelt firande istället. Kanske helt enligt planen utan att vi riktigt fattat det. Vi fick i alla fall en fantastiskt god middag en söndag för tidigt. En gräddig potatisgratäng på den mjöliga potatisen och en härlig doft av vitlök som spred sig i hela köket. Lövbiffarna som sonen stekte så bra, bara en knapp minut på var sida, inga skosulor här inte. Efterrätten fick gå i frysen för att kunna tas fram på den rätta dagen. Undrar just om den verkligen ligger kvar där. Vi får väl se på Söndag.
Om det är någon som har tänkt fira Fars Dag den här söndagen kanske något av följande förslag kan falla i smaken.
Schnitzel med blå fyllning och klyftpotatis
Idas fläskfilégryta med tomater och svamp
Lax på rotsaktsbädd & skirat pepparotssmör
Läckra lövbiffsullader med krämig gratäng
Varm smörgåstårta med kyckling och baconfyllning
Marängtårtor med smörkräm eller chokladkräm
Men…det är ju farsdag på söndag??
Eller har ni andra farsdagar?
Anneli, ja just det. Men sonen var en söndag för tidigt ute.
OJ såå gott det ser ut
Att ha det gott, far är rar så något gott blir det alltid.
Tack! Det var roligt att höra!
Vad gott med räkor! Det finns inga räkor som är så goda som de som fiskas här på västkusten!! Mums! =)
Hoppas att du får en trevlig helg!
Kram, Jennie
Hej!
vilken mumsig mat, jag blir hungrig när jag läser dina recept och ser dina fina bilder.
hälsningar från ett snöfritt norrbotten.
Jennie, det var bra pris på de färska räkorna från Bohuslän 79:-/kilo. Så passa på nu! 🙂
Kram Mimmi
vivianné, vad roligt att du tittar in! Vi ska äta renskav idag när svärföräldrarna är på besök. Passade på att handla när vi åkte förbi Svantes Vilt&Bär.
Här har vi de dimmhöljda bergens dag.
laxen såg jättegod ut. hur gjorde du pepparrotssmöret? pannacottan såg ljuvlig ut, havtorn är underbart! 😀
carolina, Smält smör och ta bort av bottensatsen.Då får du ett rent smör sk. skirat smör. Sedan tillsätter man bara av riven pepparrot eller om man vill ha annan smaksättning.
Vi ska flytta våra havtornsbuskar så vi kan få en bättre skörd till nästa år. Det är så gott! 🙂
Du har verkligen vart i farten 😉 Ser kanongott ut. Är sugen på att laga rullader med denna dära kapriskrämen..
Fredrik, det är klart att Far ska firas 😉 Rulladerna är enkla att göra men blir himla gott!!