Idag ska jag skörda det första av våra ärtskott, det ska bli gott. Det har nu växt på i fjorton dagar och börjar bli beredda på lite klipp här och där. Blandade i sallader räcker det med en liten näve för de smakar så mycket av dem eller på goda mackor som kronan på verket. Nu ska jag gå ner till köket och äta säsongens första skott i en hembakad ciabatta med avocado, räkor och aioli.
Vi har bredsått ärterna i en plantlåda…..
….bevattning sker med ett bevattningstråg under och däri ligger en matta som bibehåller fukten.
Åh jisses vad det låter gott!
annamaria, du får ta och prova med en liten inomhusodling. Det är ett gott nöje!
Å, vilka fina! Vad är det för fröer? Vanliga gula ärtor, eller. Verkar lite dyrt att köpa sockerärtsfrö i småpåsar..
Funderar fröken Dill
Grönt är extra skönt så här års. Vi har tagit hem fröer från Lindbloms frö. De har olika frön för just spirning ex. ärter och solros. Vi har funderat på att testa med vanliga gula ärter från affären.
Må så gott/ Mimmi
Härligt! Jag älskar att odla och grodda själv, det blir så gott!
sundig, visst blir det bra med egengroddat och skott av olika slag.
[…] vintertid med hjälp av inomhusodlingen är att sätta ärter. Vi har redan ätit upp en omgång av ärtskott och nu är det hög tid att testa med vanliga gula ärter från […]
[…] Så här har vi gjort när vi testat med vanliga gula ärter från skafferiet VS ärter speciellt framdragna för skott. Lite om hur lång tid det tar innan man kan börja skörda och hur vi gått till väga finner ni här. […]
Wow, supertjusigt!
Mikaela, tackar det blir så både gott och vackert när man spirar.
Hur länge brukar du blötlägga ärtorna innan du sätter ärtskott?
🙂
Anna, vi blötlägger dem inte alls. Vi bara strör ut dem på jorden och trycker till med handflatan på dem så de får bra jordkontakt.
[…] https://mimmismat.wordpress.com… https://mimmismat.wordpress.com… https://mimmismat.wordpress.com… […]
Vilka ärtor använder ni för att få ärtskott?
Jag använder vanliga gula ärtor som jag blötlägger över natten på några cm jordlager. Tar några dagar innan de börjar växa men sen skjuter de iväg och kan skördas;