Ett av mina tidiga matminnen är mammas pyttipanna. Jag var inte tonåring fyllda, minns det lilla köket där mamma och jag trängdes för att hon skulle instruerade mig om hur en pytt skulle tillagas på rätt sätt. Det här hade hon i sin tur fått kunskap om från kocken på Hotell Bodensia. Mamma arbetade där under en tid som kockbiträde. – Jo, du förstår det är mycket noga med hur man skär de olika ingredienserna, sa hon till mig.
– Det får inte se ut hur som helst, det ska vara smått och exakt fortsatte hon medan hon började hacka löken. -Potatisen och köttet ska ha jämna fina bitar och glöm för guds skull inte ättiksgurkan.
Så var det dags för själva tillredningen här är det viktigt att var sak får stekas för sig. Löken först, sedan potatisen, köttet och sist av allt blandar du försiktigt i av ättiksgurkan. Så ska den tillagas ser du. Ett stekt ägg och inlagda rödbetor blir bra till det hela. Det var min mors instruktioner till mig.
Utifrån detta matminne har jag idag lagat till en Pytt i panna för 4 personer på lite smått och gott från kylen.
En fyra pytt i panna beställes och fram:
8 st potatisar
1 st stor gul lök
150 g skinka
150 g älgstek
100 g ättiksgurka
Tillreds enligt ovan beskrivning och med hjälp av bifogad bild.
Trevlig blogg!! Otroligt vacker bild med solen och vinter landsskapet. Ska titta vidare nu….
Tack för det – jättekul att du tittar in, hoppas du kommer att trivas.
En del dagar är man lyckligt lottad och får ett sådant vackert solskensmottagande när man kliver ut på min trapp…….
Hej !
Fin blogg. Hoppas att det kommer fler värdefulla recept som vi kan använda när vi går omkring i naturens skafferi letandes efter tunnmat.
Roger, roligt att du hittat hit. Du kan väl berätta om du lagar något gott från naturens skafferi, alltid lika spännande med mat.
[…] ni blir sugen på Pytt i Panna kan ni laga en så som min mamma lärt […]
[…] när vi var hem till min mamma , på besök över nyåret, passade vi på att köpa med oss en stor kartong med renskav. Vi brukar […]