Nu när vi var hem till min mamma , på besök över nyåret, passade vi på att köpa med oss en stor kartong med renskav. Vi brukar alltid försöka ta en sväng förbi Svantes Vilt & Bär när bilen vänder nosen söderut och hemfärden skall påbörjas. Där finns mycket av andra delikatesser från den vilda naturen som passar den nyfikne och matglada.
Det första vi lagade till middag när vi kom hem var förstås en rätt på renskav. Den här gången förenades renen med messmör, grädde och lingon. Pressad potatis passar bra till, så all den förnämliga såsen kan förtäras på ett enkelt sätt.
Här har jag samlat ihop några andra favoriter på recept med variation på vilttemat.
Hejsan Mimmi! Det låter som ni haft härliga dagar i norr men ni borde få medalj när ni åkt sååå långt! Du kommer väl ihåg att det finns mat och fika här om ni åker förbi? Jag antar att ni tar ”storvägen” om ni har bråttom, klent med lediga dagar den här julen (borde vara förbjudet med julafton på en fredag!)
Här har det också blivit vilt idag i form av en gryta.
Ha det fint/Karin
Hallå Karin, det är alltid upplyftande att besöka sitt hemlän.
Vi kommer gärna förbi när barmarken visar sig och kylan inte ställer till det. Då passar det bättre med inlandsvägen.
Alla skulle få vara ledig åtminstone två veckor runt helgerna, då hinner man umgås i lugn och ro med all den goda maten.
Må så gott/ Mimmi