Är man förtjust i choklad så kommer den här tårtan väl till pass på påskbordet. Den krämiga chokladtryffeln med sin lena smak blir en fin grund för de små godisäggen. Inuti döljer sig en kaka med smak av kakao och kaffe. Varsågoda en chokladtryffeltårta när den är som bäst.
Påsktårta
200 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl starkt kaffe
Chokladglasyr:
150 g choklad 70%
1 dl vispgrädde
2 msk honung
50 g rumsvarmt smör
2 cl cointreau
påskgodisägg till garnityr
1. Sätt ugnen på 175° och smörj en springform.
2. Smält smör och socker. Blanda ägg, smör och socker i en bunke. Blanda i de torra ingredienserna och sist kaffet.
3. Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 – 40 min. Låt svalna.
4. Hacka chokladen grovt och lägg i en bunke. Häll kokt grädde över och rör till det smälter. Rör i smöret. Blanda i likören.
5. När tryffelsmeten kallnat bred den över tårtan. Låt stå svalt en liten stund innan du garnerar med godisäggen.
Ja som sagt ska jag påskbaka en massa nu i veckan och jag bara dreglar direkt jag ser din fina påskchokladtårta! Underbar ser den ju ut, mums! 🙂
Sandra, du får ta och testa den. Roligt att du gillar påsktårtan! 🙂
Ah perfekt, den blir det ikväll. Tack!
Nina, kul att du vill testa den! Den är verkligen supergod!
Super god choklad tårta!! fast väldigt mättande…. 🙂
Eva-Maria, vad kul att du gillade den. Den mättar gott! 🙂
Har provat att baka påsktårtan i dag. Den blev jättegod! Hoppas det är ok att jag har länkat till receptet i din blogg. Önskar dig en trevlig påsk!
Rhea, vad kul att den föll dig i smaken. Det var snällt att du länkat till min blogg. Ha nu en härlig Påsk! Mimmi
[…] avslutning på den goda maten så finns det väl inget bättre än att få avnjuta en läcker påsktårta, i den här finner du smaker av choklad och kaffe. En chokladtryffeltårta när den är som […]
[…] Chokladtryffeltårta är inte fel det heller, testa den här godingen som du kan göra i förväg och ta fram när det är dags för det söta. […]