Tack och lov så har jag nu fått skörda av den första mjälla rabarbern. Det är en liten högtidstund, när man får ta in de späda små med sin vackra färgsättning ifrån den nyvakna köksträdgården. En liten paj fick det bli idag, i väntan på att det ska sätta riktig fart på herr rabarberknopp. Längre fram hoppas jag kunna laga mycket godsaker från denna syrliga och lite sträva vårprimör.
En liten rabarberpaj
1-2 pers
5 st små, späda rabarber
3 msk smör
1 msk honung
2 msk coccos
2 msk vetemjöl
2 msk grahamsmjöl
2 msk russin
1. Skölj rabarbern och skär den i tunna skivor. Lägg i en ugnsfast form.
2. Smält smör och blanda i resten av ingredienserna. Strö över rabarbern och grädda i 225 grader i ca 15 min.
3. Servera med glass, vaniljsås eller smaksatt creme fraiche.
Himmel så gott! Mina rabarber är för små ännu…längtar.
annamaria: En riktig liten vårfest med den första rabarbern. 🙂
Vi gjorde det i går och bjöd personalen det är så himla gott rabarber slår allt. Ha en trevlig helg mvh Daniel
Daniel: Gott, vilken lycka för er alla som fick så gott fika. Använder du rabarber i dina fina skapelser så här års?
Ha en bra helg 🙂
Skulle sitta fint med en rabarberpaj till kaffet, som jag sitter och avnjuter nu. Morsans rabarberpaj var den godaset jag ätit på länge.
Rekomenderar den verkligen. Recept finns ovan.