För några korta minuter fick jag möjlighet att lägga rabarber på etern. Ämnet föll sig naturligt på en av våra ståtligaste vårprimörer. Lite historik, odlingstips och sedan smakade vi på en rabarberkaka som gömde sig under ett marängtäcke.
Här kan ni få ett smakprov dock med hjälp av era öron: Rabarberprat
Vad kul och lyssna Mimmi, jag glömmer bort att du är norrifrån men nu blev jag påmind av din härliga dialekt! Min värmlandstårta blev inte nån hit, den såg sååå fluffig och fin ut ända tills jag skulle ta ut den….jag la kräm emellan och frös in ändå för den kommer att smaka ok men den blev väldans tunn. Jag får göra ett nytt försök.
Ha det fint/Karin
Karin, dialekten går inte ur en i första taget. Har ju bott här i Värmland ett bra tag nu. Vi är inne på vårt tjugonde år nu. 😉
Den blir inte så jättehög Värmlandstårtan. Men den smakar så mycket bättre än vad den kanske ser ut för.
I morgonkväll ska jag göra mina tårtor och marängkransar till studentfesten.
Ha en bra vecka nu!
Har tyvärr inte tid att lyssna, men vill bara skriva att det är härlig läsning att ta del av dina fina rabarberrecept. Vår lilla rabarber på landet ger nog inte någon skörd i år, annat än till kanske en liten, loten kompott framåt juli…
Annika, visst är det härligt med rabarber. Kul när man kan göra så mycket gott med dem.
Jag förstår om din tid är knapp. Det är iaf glädjande att du är med.
Må så gott med dig och din fina familj/ Mimmi