Nu har jag börjat skörda av de asiatiska bladgrönsakerna i köksträdgården. De är inte svåra att odla och passar bra in här hos oss med våra svala vårar men de trivs även riktigt fint med höstarna. Till kvällens måltid plockade jag in av tre sorter med lite olika karaktär. Jag sauterade dem bara lite lätt i stekpannan med aningen olja, örtsalt och sesamfrön. Det är verkligen ett trevligt inslag i vardagsmaten med dessa gröna sköna och dess annorlunda smaker.
WHITE CELERY MUSTARD som är en Pac Choi med en mild kålsmak, långa slanka vita stjälkar och mörkgröna blad. Känns lite matigare och är inte alls stark som namnet kanske antyder.
SHUNGIKU är en ätlig blomma av chysantemumart. Den passar bäst att tillagas genom att kokas, stekas eller inläggning. Man äter både blad och blommor på den, är vanligt förekommande i diverse recept i Asien. Den behöver man inte alls mycket av för den ger rikligt med smak.
MIZUNA med sin lätt milda kålsmak och gröna flikiga blad går fint att äta både rå och tillagad. Den tycker jag är ett roligt alternativ till ruccolan som man ser så gott som på varenda tallrik nu för tiden.
Ugnsstekt kycklingfilé med sauterade asiatiska bladgrönsaker.
Vad spännande saker och vad fina de ser ut. Ska ge mig på nån Pac Choi nästa år om jag vågar. Mizuna har jag satt i två år nu och den är god men den har inte tittat upp än!
KarinW: Vad gör du för något med din Mizuna? Berätta så kan vi ha ett ”gott” utbyte.
[…] Är det något som jag verkligen har varit nöjd med den här odlingssäsongen så är det de Asiatiska bladgrönsakerna. De passar sig väl för våra lite svalare vårar och höstar så vi har odlat av […]