Värmlandskorven eller potatiskorv som den också heter är en korv med traditioner, den är så viktig att den till och med fått pryda telefonkatalogen som representant för landskapet. Recepten kan variera mellan de olika matmödrarna. Det recept som jag lägger ut här i dag kommer från Sunne och har tillverkats på Solbacka gästgiveri förr i tiden, av tidigare ägare. Jag har inte själv hunnit med att göra korven, men blev så sugen att prova så det fick bli en köpes i väntan på. Till korven serveras ett gott potatismos och senap, gärna grov och söt.
Potatiskorv
1 kg nötfärs
2 kg fett från fläsk
5 l rå potatis
5 små lökar
7 msk salt
6 tsk vitpeppar
2 tsk kryddpeppar
10-12 fjälster
Det är sååå gott ju!! Ska minsann försöka med detta nån gång på egen hand, verkar ju inte så rysligt svårt!
Bra Kryddburken, körv e gött…
Dänna kôrv ä lätt å järe (tar litt ti men dä ä dä värt) å smaker helt underbart. Sjal äter jä den helst med kokte poteter, morötter å sötsur sås. Såsen jär jä tå spae, ättike och socker.
Veronica, det låter som goda tillbehör. Det ska jag allt ta och provlaga någon gång. Tack för tips!
Fjälster kan vara svårt att få tag i. Men nu har en Web-shop för korvtillbehör öppnat på http://www.carnivor.se . Den säljer fjälster av alla slag och levererar per post över hela landet, året runt.