En ny variant växte fram i köket då det var dags för ännu en grillkväll denna sommar. Den här gången fick avokadoröran sällskap av den ståtliga libbstickan som växer intill min lilla trapp, samt de vackra och smakrika piplökarna. De gör sig verkligen bra i bädden där de samsas med plantor av vallört som bär blommor blå.
Vi har fem fantastiskt fina bäddar med vitlök den här säsongen. Äntligen ser det lovande ut för de inte alltid så lättodlade klyftiga lökarna .
Avokadoröra med libbsticka och piplök
1 dl libbsticka
2 stänger piplök
2 st vitlöksklyftor
olivolja
2 mogna avokado
1/2 dl grovhackade valnötter
salt
1. Mixa blad av libbsticka, piplök och vitlöksklyftor i lite olivolja.
2. Mosa avokado grovt med en gaffel och grovhacka valnötterna.
3. Blanda allt tillsammans och smaka av med lite salt.
Spännande Mimmi! Jag har planterat ut libstickan men den är inte så hög än men jag gillar verkligen smaken. Piplök ska jag googla på nu!
Kul Karin att du testar dig fram med libbstickan. Piplöken har varit till stor glädje denna sommar både i köksträdgården och i vår matlagning.
Hej!
Jag är lärare i naturkunskap på Ölands Gymnasium i Borgholm. Mina elever och jag har gjort ett arbete om Vilda och odlade växter i köket. Arbetet har nu sammanställts till en E-book som ska läggas ut på Ölands Gymnasiets hemsida och Ölands Kulinariska Akademin som är knutit till gymnasiet som utbildar restaurangelever.
Denna bok kommer inte att sälja kommersiellt bara visas upp på hemsidan.
Får jag använda bilder på maträtter om jag anger era webbaddressen på bilden Avokadoröra med libbsticka och piplök?
Vänligen
Ingrid Klefbäck