Det här skulle man kunna tro är såsen som skall biträda fläskköttet på tallriken. Det peppriga namnet vilseleder en lätt, men förvirra er inte.
Låt den bruna samsas med desserten för kvällen och du kommer att göra en garanterad succé.
Ett givet samtalsämne uppstår med nedtecknande av receptur för mångas del.
Vi fick den serverad med en vaniljglass och det var helt rätt sätt att introducera på.
Receptet räcker egentligen till 10 portioner, men det kommer att gå åt mycket mer, om du inte styr upp med förportionering.
Släpp gästerna loss och låt dem ösa i fri mängd, det gör alla lyckliga och saliga i ett såsrus.
Grönpepprig muscovadosås
5 dl grädde
1 dl ljus muscovadosocker
1 dl mörk muscovadosocker
10- 20 grönpepparkorn
1. Värm socker och grädde. Lägg i det hela pepparkornen och koka upp. Sjud i minst en halvtimme, gärna längre.
2. Sila av såsen och servera den varm till glass.
Låter gott :-).
God fortsättning!
Jag tror du har räddat mitt nyår!!!!!!! Har funderat vad jag ska bjuda på till dessert, detta blir toppen tillsammans med snöbollarna jag kan göra.
GOTT NYTT ÅR MIN VÄN
Kram/ Stina
fooddelicious, vansinnigt gott faktiskt. God fortsättning!
Stina, såsen är fantastiskt god så satsa på den till nyårsfesten.
Du får berätta vid tillfälle, om hur du gör dina snöbollar?
GOTT SLUT OCH GOTT NYTT!
Mina snöbollar är urenkla. Köper den bästa vaniljglassen jag hittar. Låter glassen tina en aning, rullar bollar av den som jag sedan doppar i lättvispad grädde. Dekorerar med ngt vackert sedan in i frysen, KLART!!!
Ska servera med din sås (måste byta ut muscovadosocker, finns inte i denna stad 😦 , nackedelen att bo i norr)
Hälsa familjen.
Kram
Stina, tack för ditt tips på glassdessert. Jag ska testa nu till nyårsmiddagen.
Jag har handlat muscovadosocker i Umeå på resan upp. Du får hälften om du vill ha. Det fanns inte mer ljust socker annars hade jag köpt med till dig. Frågade i butiken men det var slut.
Kram Mimmi
Häftigt med peppar i kolasåsen Mimmi! Nu har jag redan gjort efterrätter så det räcker men den såsen ska jag försöka lägga på minnet. Hoppas allt är fint med dig och ditt gäng och att ni får ett Gott Nytt År!
Kram Karin
Karin, det här är en sås som kommer att gå hem i stugorna. Supersmarrig!
Ett gott slut och ett gott nytt tillönskar jag dig och din familj.
[…] till Stina för tips om de festliga snöbollarna och Anette som gav oss smak för den grönpeppriga […]