Här kommer ett recept på en sillinläggning som en av våra gäster tyckte särskilt mycket om. Det var vid förra veckans lilla julbord som vi bjöd av denna sillsort med muscovadossocker och julens kryddor i lagen.
Inlagd sill med julens kryddor
1 pkt inläggningssill
1 dl muscovadosocker
1 dl vatten
4 msk ättikssprit
7 kryddnejlikor
3 stjärnanis
2 lagerblad
1 kanelstång
1. Blanda muscovadosocker, vatten, ättiksprit och alla kryddorna i en kastrull. Koka varsamt tills sockret löst sig. Låt lagen svalna.
2. Skär sillen i sneda bitar och slå på den kalla lagen. Låt stå kallt i ett dygn så smakerna får mogna.
Dottern och jag har precis gått löst med hammaren (ja nästan iaf) på muscovadosockret! Jag kanske ska ta den sista klumpen till sillen då!
Karin, lägg i en sillabit med muscovadosockret ditt. Det blir busbra.
Härliga julrecept! =) Tack för inspirationen!
Kika förbi min blogg, just startat upp den men hoppas att den kanske kan ge lite inspiration iaf.. =)
Igen, tack för bra recept!
Hej Viktor kul att du hittat hit och lycka till med din nystartade matblogg.
Alltid gott med sill till julen så detta recept kommer alldeles lägligt 🙂
foodelicious, visst är inlagd sill ett givet inslag till julens mat.