Tidigare i veckan berättade jag om glöggen från Loos och Lotta-Boden. En riktigt god glögg med mycket smak från bär och en bra balans på juliga kryddor.
Egentligen är jag inte så överförtjust i annan glögg. Det är en släng av sleven som sitter i sedan jag fått för mycket av det goda. En aversion som håller i sig från en provning, på en rad sorter, som utövades i en stor sal. Utan att ens ha druckit för mycket, blev jag vid detta tillfälle minst sagt mättad. Alla tunga dofter som fullkomligt bäddade in mig i ett rus och adventsdimma som inte tycks släppt sedan dess.
Men eftersom det är så urbota gemytligt att dricka varm dryck så här års, och äta smaskiga små skapelser i sällskap med andra vill jag gärna göra en tillbakablick på sådant jag bjudit av tidigare.
Enklaste, enklast är nog de här peppisarna med ädelostkesella. Om man vill slå på stort kan man baka egna kakor med stort P, mina favoriter är gammelfaster Gretas, som min mamma nedtecknat recept på vid unga år.
Kul att bjuda på är också dessa små kulor som rullats i pepparkakssmul eller de färska dadlarna som fylls med vällagrad ost.
För den som vill vara lite vild i sitt dryckesval, kan detta förslag på varm och vild dryck falla väl ut.
En riktig god första advent tillönskas alla läsare!
Hoppas du har en mysig första advent Mimmi. Kallt och ruggigt här och vi har precis druckit lite glögg, jag är heller ingen glöggfantast. Dina ostbollar ska jag testa, har en burk med kvarg, det borde väl funka? När du åker förbi Loos nästa gång får du ta fikapaus hos mig!
Kram Karin
Tack Karin, vi fick en lugn och skön första advent här hemma. Lite mer av Loosglöggen smakade allt fint och en hel del av de färska dadlarna slank ner, helt underbart goda.
Kör med din kvarg du, Kesella var vad jag hade hemma och det är ju en kvarg.
Jag kommer gärna förbi dig på ett fika när bilfärden bär norrut.
Värmlandskram!
Hi
Great information in this post and I think the simplest, easiest way is probably these peppery ice with blue cheese cream cheese.
Recipes of Gulzar
Hi fsah!
Thank you and welcome back. You must try my pepperies, you will bee hooked.