Ett par dagar in i juni och vi har kunnat skörda den första honungen. Det är en ljuvlig upplevelse att få dofta och smaka på den rinnande, bärnstensfärgade biprodukten.
Tusentals av de små vingprydda, har dragit på blommor av blåbär, lingon och maskrosor – vilket lyckosamt bidrag.
I morgon till frukost, skall jag få en första skål med syrlig yoghurt, ringlat av den lena söta däri.
Finns det bättre försommarlyx?
Åh, såå gott säger bara! Och vilken lyxvara 🙂
åååh
Underbart!
😀
Wow, så underbart! En bikupa får jag lägga till över mina framtida drömprojekt när jag flyttar ut på landet och bara lufsar runt i min ljuvliga trädgård dagarna i ända…..
Emmy, det är verkligen gott med den första honungen.
Fjällmor, mmmm…visst! 🙂
Mamma Mimmi, det tycker jag absolut att du ska satsa på. En eller ett par kupor och du har egen honung hela året runt.
Vi har en naturenlig bihållning och tänker lämna honung till bina också.
Försommarhälsningar/ Mimmi