I torsdags lagade vi upp en tvårättersmeny. Ridån gick upp och först ut stegade tre små starters , till varmrätt beträdde en vintervårlig rätt scenen med rödingsfilé som huvudrollsinnehavare, avslutningsakten bestod av kaffe och en kalasgod kaka.
Beskrivning på de smarriga brownies vi bakade och smakade av får ni här nedan:
Smält smör i en panna och ta det från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vetemjöl, nötter och smörblandning. Rör till en jämn smet och häll i smörad och bröad form, 20 x 20 cm blir lagom. Grädda kakan i 150° C, i den nedre delen av ugnen, i ca 40 minuter. Browniebotten ska vara lite kladdig i mitten när den är klar.
För att få den goda glasyren gör du så här: Koka upp grädden och rör ner chokladen däri, till en tjock glasyr. Ta av från värmen och vänd i av citronskalet.
Vänta till kakan svalnat och bred sedan på glasyren. Skär i små bitar och servera på ett fint fat med björnbär på var en.
Brownies med vit choklad
24 bitar
150 g smör
150 g vit choklad
3 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
70 g blandade nötter, ta vad du har hemma.
Glasyr:
1/2 dl grädde
100 g vit choklad
1 mks rivet citronskal
björnbär
Vilken meny – lyckliga gäster!
vad lustigt sammanträffande . hittade precis samma recept i coops recepthäfte i förrgår som jag tänkte provbaka idag ! och så kommer jag in hit och får se härligheten med björnbär !!
najs!
smaskens !! Perfekt som avslutning pa er middag:))
Mamma Mimmi, våra gäster verkade nöjda och belåtna.
Nina, inspirationen är hämtad därifrån. Vi gjorde vissa förändringar, dels med nötterna och björnbären som du såg.
Jättegod kaka & lycka till med ditt bak. 🙂
Nena, ibland är det gott och väl med en smarrig kaka till kaffet 🙂
Matglada hälsningar Mimmi
Jag som precis ätit en fruktsallad fast jag var kaksugen…….nu blev jag meeer kaksugen Mimmi!
Åh, vad gott!
Gottegrisen i mig blir sugen på att baka direkt!
Karin, ja det är inte så dumt med en kakbit mellan varven.
Du kan allt slå till Emma, de är riktigt gottiga.