Dagens förrätt blev en succé. Våra gäster var verkligen nöjda med inledningen och inte undra på med så mycket gott på tallriken. Grön sparris, penslad med lite olivolja, som fick gå i ca 8 minuter i grillpannan. En nätt samling av solrosskott som napperades med en hollandaise. Såsen bjöd på brynt smör i, till skillnad från den klassiska. En sked med rediga räkor, några rostade pinjenötter och flagor av parmensan.
Inspiration till denna rätt har vi hämtat från Årets Kock vinnaren Gustav Trägårdh. Det blev naturligtvis vissa förändringar från originalet, men såsen lagade vi till punkt och pricka efter receptur.
Grillad grön sparris med brynt hollandaise….
Brynt hollandaise
200 g smör
2 äggulor
1 msk pressad citron
1 msk vatten
1 tsk rivet citronskal
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1. Bryn smöret i en kastrull. Låt det svalna till 50°C.
2. Vispa äggulor, citronsaft och vatten pösigt i en kastrull på medelvärme. Tillsätt smöret i en fin stråle och vispa till en fast sås.
3. Smaka av med citronskal, salt och svartpeppar.
Värsta festmaten det där Mimmi! Brynt hollandaise är nytt för mig, blir det nötigare mera smak eller?
Ha en superhelg!
Karin, visst verkar det smarrigt. Du har så rätt så, lite nötig smak blir det på såsen. Passar fint med nötterna och solrosskotten till.
Må så fint!
Visst är det såå gott med sparris. Längtar tills dom svenska är klara.
Martina, nu har vi en ljuvlig tid framför oss med alla primörer. En sparrisbädd är något som jag ännu inte har anlagt i köksträdgården. Månne tiden nu är inne?
Har du någon sparrisbädd?
Vårhälsningar/ Mimmi
Sparris är så himla gott. Man borde använda det oftare 🙂
Herregud så smaskigt!!
Vaniljskorpan, ja kan bara instämma. 🙂
Sofie, mycket mumsigt! Detta kan jag varmt rekommendera.
Hollandaise och sparris är ju bara såå gott!
Emmy, fantastiskt gott.