Om ni inte har testat att äta Completos än så ta nu chansen och laga upp den här varianten. Vi gjorde som så, vid vår chilenska buffé, att vi bakade egna baugetter och rullade in de långa korvara där i, en stunds jäsning och gräddning av allt i ett. Det här blir kanske mer som french hot dogs, men med de rätta tillbehören så blir detta de godaste Completos du kan få smaka.
Jag har fått så många målande beskrivningar om hur fantastiskt gott det är med dessa lååånga korvar som läggs i lååånga bröd och toppas med krämig avocado, majonäs och hackade solmogna tomater. Ja, det är otroligt gott speciellt när brödkorvarna är nybakade och fortfarande lite varma. Ni kan ju gissa er till hur härligt det doftar dessutom.
Ett hett tips är att ta med sig dessa fyllda bröd som matsäck på utflykten. Linda in dem i lite folie och hetta upp dem på grillen eller över den öppna elden om det är de som står till buds.
Det går utmärkt att baka baugetter, värma korven och lägga på av de gröna goda också. Men min favorit är att baka in allt i ett.
Chilensk mat när den smakar som bäst, dock på vårt vis denna gång.
Ljuvliga och nygräddade Completos på vårt vis…
Tillbehören till Completos – mosad avocado, egensvängd majonäs & körsbärstomater..
Baugetter till completos
8 st
5 dl vatten
25 g jäst
1 msk olja
2 tsk salt
750 g vetemjöl
1. Värm vatten till fingertempervarmt. Dela jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vatten, olja, salt och nästan allt mjöl. Arbeta till degen släpper bunken. Jäs i under bakduk i en timme.
2. Ta upp degen och dela i åtta delar. Kavla varje del till en rektangel. Lägg på korven och rulla ihop den från långsidan. Lägg på plåt och låt jäsa utan bakduk i en halvtimme.
3. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min, stäng av ugnen och låt dem stå en tio minuter ytterligare.
4. Korven spricker vid en kärntemperatur på 72°, använd en digitaltermometer om du vill ha koll på skedet.
5. Toppa de ljumma brödkorvarna med majonäs, mosad avocado och godaste tomaterna för säsong.
Men dom där skulle passa perfekt till lunch i backen när vi ska till fjällen nästa vecka! Visade min morgonpigga dotter om inte hon kunde fixa matsäcken vid 6-snåret, ha ha , men man kan aldrig veta med henne!
Ha en bra vecka Mimmi/kram Karin
Karin, perfekt fjällmat skulle jag säga. Hoppas ni får en fin vecka där uppe.
Ha det så gott/ kram Mimmi
Enkla men de godaste av tillbehör!
Mikkan, finns inte godare att få på en nygräddad completos.
Vilka supersmarta! Jag har aldrig hört talas om den rätten förrut, men lägger den definitivt på minnet.
Hälsar fröken Dill
Fröken Dill, det här är en favorit för mig. Du gör rätt som vill ta med den i ditt minne, prova gärna.
Jag bara undrar vad det är för korv man ska ha i.. Spelar kanske ingen roll? 🙂