På önskemål av en läsare kommer här recept på de goda pirogerna som vi åt vid vår chilenska buffé. Med bidrag av några bilder, som förtydligar hur chefskocken gick till väga, hoppas jag ni läsare får god matlycka med era Empanadas de queso.
Empanadas de queso
12-14 st
1/2 kg vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
75 g margarin
1 tsk salt
2.5 dl ljummet vatten
ost, det kan vara cheddar, gouda eller någon annan sort du tycker om.
ägg till pensling
1. Blanda de torra ingredienserna i en degblandare. Tillsätt margarin och vatten. Blanda till en slät deg.
2. Låt degen vila medan du gör i ordning fyllningen.
3. Skär osten i stavar.
4. Kavla ut degen tunt och ta ut cirklar med hjälp av en liten tallrik.
5. Lägg en oststav strax ovan mitten av cirkeln, pensla kanten med vatten eller ägg så det fäster och vik ihop.
6. Pensla med ägg innan du gräddar pirogerna i 250°C till fin färg.
Kavla degen tunt och ta ut cirklar…
….lägg oststavarna en bit ovan mittlinjen…
….pensla kanten med vatten eller ägg…..
…..vik över osten, men lämna en liten kant…
…. så här ska det färdiga pirogerna se ut.
[…] Läckra ostfyllda piroger, Empanadas de queso… […]
Piroger, empanadas, kalla dem vad man vill, fantastiskt goda brukar de vara och dessutom trevliga att servera!
Tycker fröken Dill
Fröken Dill, de här godingarna vill jag gärna prova på igen. Lite pyssel att göra dem, men ack så goda.
Hej
Jag har hittat en liten lokal nära Ullared vägen mot ätran dem har mycket goda piroger.
Jag rekomendera den