Lördagens dessert blev det enklaste, men ändå den lyxigaste.
En smak av sensommarens skörd slank in i våra munnar.
Till nästa säsong ska mängder med frukt och bär samlas på burk med den mörka över.
Plommon från vår trädgård som legat i en burk med rom och ruvat i skafferiet….
Åh hoppsan så gott det där ser ut. Jag får nog ta och göra en sån där romburk i sommar, det låter kanon att ta fram en kall och snöig februaridag. 🙂
Helena, det kan jag varmt rekommendera. Du blir varm av både smaker och tanken på sommaren. 🙂
Hur gör man? Tar man bara frukten/bären och täcker med rom? Antar att det ska i lite socker också. =)
//I
isabelle, jag använde mig av honung som sötningsmedel. Gott blev det! 🙂
Verkar riktigt mumsigt! Vart får du all inspiration ifrån?
Veronique, du får plantera ett träd med Rene Claude så kan du också mumsa så mycket du vill. Först på sensommaren och sedan från egen konservering i vintertid.
Hej igen!
Vad fint =) Honung är gott. Hur mycket honung och hur mycket rom? Antar att vätskan måste täcka frukten.
//I
isabelle, jag brukar vara rätt duktig på att föra anteckningar över mina små experiment. Denna gång gjorde jag inte det vad jag kan se i min bok.
Prova dig fram. Blanda rom och honung, det ska täcka frukterna som du själv sa. Skaka om så honungen löser sig ordentligt.
Smaka av efter någon dag och tillsätt mer honung om du vill ha mer sötma.
När man gör Romtopf med socker är det 1 1/2 dl socker och 1 dl rom.
Lycka till!