Här bjuder jag er på två sallader som kan serveras på julbordet. Dessa serverade vi till en varmrätt tidigare här i december. Vi kunde inte motstå att börja experimentera med lite julsmaker på salladsbordet och det föll väl ut. Salladerna vinner på att få ligga och gotta till sig i sin marinader, gärna ett par timmar innan servering.
Sedan tidigare finns också en kanel kryddad coleslaw, det är en krämig sallad som vi åt med god aptit till julskinkan.
Marinerade rödbetor, morötter med apelsinsmak och rödkålssallad med russin….
Marinerade rödbetor
300 g färska rödbetor
1 clementin
2 tsk senap
2 msk rapsolja
salt
1. Förväll rödbetorna till de är mjuka, ca 35- 40 min.
2. Borsta clementinen i varmt vatten. Riv skalet och pressa ur saften. Blanda med olivolja, senap och lite salt.
3. Spola rödbetorna i kallt vatten när det kokat färdigt. Dra av skalet och tärna dem. Lägg dem i marinaden.
4. Låt dra länge, gärna ett par timmar.
Rödkålssallad med russin
300 g rödkål
1/2 dl rapsolja
1/4 dl äppelcidervinäger
1/2 tsk salt
100 g russin
1. Blanda olja, vinäger och salt i en skål.
2. Strimla rödkålen fint och blanda med marinaden.
3. Tillsätt russin och låt dra länge, gärna ett par timmar.
Nya tips är alltid välkomna, även om vi har inte mindre än två familjer som bjuder på julbord i dagarna två!
Massa GOD JUL, Mimmi
önskar fröken Dill
Fröken Dill, hoppas att din julhelg givit dig god mat varvat med frid.
Vill önska dig och din familj ett gott nytt år och en god fortsättning…
Nadja
Nadja, hoppas året blir gott och meningsfullt för dig och din familj.