Det här är en riktig god variant på en gammal klassiker, nu i lite ny skepnad med en lätt marinad som inledning på hantverket. Sälta, sötma, syrlighet och därefter den mest juliga kryddan av dem alla. Kanel! Strimla vitkålen, riv morötterna och marinera en stund. Sväng ihop lite majonäs med frisk yoghurt och blanda med höstens skörd så har du en sallad som passar till december månads matstunder.
En av dagens goda sallader på höstens skörd med smak av kanel…..
Coleslaw med kanel
300 g vitkål
1 morot
1 tsk saft av citron
1/2 tsk strösocker
1 krm malen kanel
1 dl majonäs
1 dl yoghurt
Vad oerhört gott & spännande det lät ! 🙂
På sjukhuset Vårdhotell åt jag förra året en sås gjord på Turkisk eller om det nu var grekisk yoghurt blandat med Valnötter & kanel, detta till en Pastagratäng. Oerhört smarrigt!
Hoppas du får en bra helg ! 🙂
Carro, roligt att du lockas av receptet. Det är så gott med kål, nyttigt med för den delen, så vi får hjälpas åt att dela med av nya varianter.
Ha det gott/ Mimmi
Mums!
Går den lika bra utan sockret tror du?
Sötman i morötterna borde väl räcka i en lowcarb-familj?
Jag gillar kål skarpt men har aldrig tänk tanken att kominera med kanel. Tack!
Fjällmor, du får en marineringseffekt även utan socker. Vill du inte ha socker så skippa det. Det vore kul om du berättar vad du tycker sedan du testat.
Ha de gott/ Mimmi
Tack för svar! Will do 😉
/Fjälllmor
Coleslaw är toppen! men ska man ha kanel i? Ja, kanske.
Tror fröken Dill
[…] tidigare finns också en kanel kryddad coleslaw, det är en krämig sallad som vi åt med god aptit till […]