De här är mumsiga muffins som vi bakat vid flera tillfällen. Det är en hel del gott och nyttigt som gömmer sig under dess yta. Inte helt fel när sötsuget sätter in och man ändå vill få i sig bra grejer. Det blir ett fint fika, servera dem nygräddade med ett kallt glas mjölk till.
Muffins med blåbär och dinkel
150 g smör
1 dl råsocker
2 ägg
1 msk honung
1 dl torkade aprikoser
2 tsk bakpulver
4,5 dl dinkelmjöl
1,5 dl mjölk
ca 2 dl blåbär
1. Tillsätt smör och råsocker i en bunke. Vispa lätt och luftig. Rör ner ett ägg i taget i smeten.
2. Blanda de torra ingredienserna med aprikoserna och rör ner i smeten. Avluta med mjölken och rör till en jämn smet.
3. Fördela smeten i muffinsformar på en plåt. En sked med blåbär i varje form och sen in i ugnen.
4. Grädda i 200°C ca 15-20 min.
Åh, blåbärsmuffins i en lite nyttigare tappning. De måste absolut testas!
Kul att du blir sugen, de smakar mums.
Mums blåbärsmuffisn är verkligen toppengott:)
Emilie, blåbär är alltid gott till baket. Har du laddat frysen med de blå bären inför vintern?
Åå så gott 🙂 Blåbär är ju fantastiskt gott att ha i muffins eller andra bakverk!
Emmas Kök, visst är det gott!
hur många blir det? =)
Rebecca, det blir ca 12 st.