Somliga dagar är regniga sommardagar, somliga dagar är soliga sommardagar.
Tre olika sorters matmuffins, smakat dem i olika väder och med variation av kläder.
Den första omgången fick följa med till sjön, en stekhet dag då vattnet knappt svalkade. I flaskan fanns av flädersaft så förförisk.
Andra gången blev det som ett mellanmål, för de ungas magar lägger lätt av ett hungervrål.
Sist så blandade jag blad av basilika i, en pesto fick det bli, mozarella med marinerad tomat. Ställdes nygräddade fram på fat med en kanna te för att få fart på frusna.
Matmuffins för ur och skur
5 dl vetemjöl eller 3 dl vete och 2 dl dinkel om lite grövre gillas
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk olja
3 dl vatten
Fyllning:
75 g fetaost
1/2 dl färsk oregano
1/2 dl soltorkad tomat
eller
1 st mozarella
3 msk pesto
1/2 dl soltorkad tomat
1. Blanda mjöl bakpulver och salt ordentligt i en bunke.
2. Rör ner av vatten och olja till en smet.
3. Vänd ner av valfri fyllning, antingen finhackade eller i större bitar.
4. Fördela smeten i 8 st muffinsformar och grädda i 200° C i ca 25 min.
5. Ta med till stranden, på picknick eller för regntyngda dagar.
så gott och perfekt att ha hemma i frysen! smarrigt!
bakmammorna, går riktigt snabbt att göra dem också. Bra nu när det är sommar och tid vid spisen inte ligger högst i prio.
Nu ska jag damma fram min muffinsplåt som jag skulle göra så mycket mufffins i. Tror jag gjort det 3 gånger max!
Tänk om man skulle ligga steget före och göra dom innan det blir varmt, för snart måste det bara bli fint!
Sköt om dig/Karin
Karin, det får du ta och göra. Det är riktigt gott att umgås med ugnen nu när inte solen vill. Vi väntar på värmen!
Regniga hälsningar/ Mimmi
Det lät väldans gott! Själv har jag bakat tårtor & det är ju inte fy skam det heller hihi 🙂
Lät riktigt gott, det ska provas..
Sandra, jättegoda. Du är en allt en bakglad en du. 🙂
Lindis, inte alls dumt. Lycka till!
det var nog inte så gott. gick inte att ta bort pappret bl a. för mycket salt, skulle dra ner på det