Förra odlingssäsongen ville vi få oss egen majs. Att lägga sötmajs på grillen är ett gott tilltag men den här skulle i första hand bli till mjöl. Det gick väl inte riktig som vi hade tänkt oss med väder och vind, men vi lyckades få några små kolvar som vi sparade till utsäde.
Att vi nu har satt ut 120 riktigt fina majsplantor från eget utsäde gör oss stolta och glada.
Så här såg de få majskolvarna ut som vi skördade i höstas, en söndag då solen sken. Är det inte ett litet mirakel, så säg.
Painted Mountain heter sorten och ger glänsande frön i regnbågens alla färger…..
Åh, vilken lycka med egen majs!
Oj 120 stycken!!!
Jag har 8 som jag har fått men de ser bra klena ut och jag törs inte plantera ut dom än. Har varit ute och bäddat om både mina plantor och svärföräldrarnas för här blir det nog frost inatt. Svärisarna är förresten i Värmlands Nysäter hos släktingar( men inte på roligheter utan begravning)
Jag har oxå majs. Sockermajs har jag närmare 50 st. plantor av och röda fina ”Bloody Butcher” har jag ca 20 st. av. Idag la jag faktiskt ut en bild på den första honblomman på sockermajsen. Förra året skördade jag 1 kolv/planta, i år hoppas jag det hinner komma fler, eftersom jag började tidigt!
fantasktiskt! stolt bör i vara. undra om ni kan poppa egna popcorn…
Min majsodling känns väldigt blygsam för jag har bara två plantor på gång….
Skumme, det känns fantastiskt!
Karin, aj för frostnätter. Hoppas du lyckades stoppa om plantorna ordentligt så de inte fryser sig. Vet du vilken majssort du fått.
Anna, du har många godsaker på gång hör jag. Vad gör du med alla dina kolvar? Jag tittar in till dig för blombild.
Lisa, det går att poppa men det finns speciella sorter om man vill ha stora och fina popcorn.
Elin, men en majsodling är det iaf. Vad har du för sort?
Jag har ingen aning vilken majssort jag har men jag ska fråga killen jag fått dom av!
Då väntar jag med spänning, Karin.
jo, det var det verkligen! vad roligt =) hoppas dom smakar bra!
Naturen har sina stunder som kan få en att en att häpna. Ja, visst vi är jätteglada. 🙂 Tack, vi ser fram emot smakstunden.