Nu har myntan börjat tittat fram i rabatten. Den är inte stor än så länge men det räckte gott till gårdagens grillsås. Jag hade en fläskytterfilé som låg i kylen och väntade på att få komma ut till grillen. Blandade ihop en marinad med bla tamari och honung som jag strök på den benfria kotlettraden som man också kallar den här detaljen. Den fick sig ett hett välkomnade på grillgallret inledningsvis och fick därefter lägga sig på sidan av de hetaste kolen inväntandes de 68 ° C som digitaltermometern senare signalerade. Att det är gott med äpple till fläskkött är ju ingen hemlighet så jag rev ett syrligt sådant som jag blandade med frisk yoghurt, den nyvakna pigga myntan och sötma från len honung.
Halloumiosten med sin sälta och svaga smak av mynta blev också ett tillbehör som serverades från grillen på en sallatsbädd av späda och mjälla maskrosblad.
Äpple och mynta sås
3 dl grekisk yoghurt
1 syrligt äpple
2 msk färsk mynta
1 msk honung
1. Hacka myntan först. Riv äpplet grovt på rivjärnet med skalet kvar.
2. Blanda ner äpple och mynta med honungen i yoghurten.
3. Den blir bara godare om den får stå och smaka till sig en stund innan servering.
Gårdagens grilltallrik bestod av fläskytterfilé med en passande sås på äpple och mynta
Helstekt fläskytterfilé eller benfri kotlettrad om man så vill, vilar i väntar på tranchering.
Ooo så gott Mimmi! Fläskytterfilén ser smarrig ut.
Hälsningar Nadja
PS! Tack för din fina kommentar
Nadja, det smakar så härligt med grillmat nu igen efter vinterns upphehåll och köttet blev riktigt lyckat!
Ha en bra vecka/ Mimmi
Nejmen, jag kan knappt hålla mig! Dethär var det läckraste jag hört och sett på länge! Grillat kött med härliga tillbehör är det BÄSTA jag vet!!!
Skogshuset, tack så mycket och vad roligt att du gillar grillmenyn! Hoppas du får många goda stunder vid grillen i sommar.
Mmmmumsigt. Såsen blev jättegod. Vi använde honung som hade smak av lime och timjan också. Skippade potatis och åt med ratatouille, ångad fänkål och äppelchutney som krydda.
David, din tallrik låter smaskig. Kul att såsen kom till glädje!