Nu när vi ändå ska tända eldar, brasor och bål lite här och där på valborgsmässoafton kan det ju inte passa bättre än med en enkel meny. Grilla några kryddiga korvar med frestande tillbehör borde ju få de flesta på fall. Att det kan bli en ännu godare stund med hembakade korvbröd berättade jag om igår. En insikt som fick mig att konstatera att köpta korvbröd inte alls är så goda som man kan tro, de smakar mest bara torrt papper tycker jag nu efter gårdagens middag.
Till alla er som nu vill testa att baka era egna korvbröd kommer nu här receptet på önskemål av Kryddburken. Jag får för mig att hon också är en som uppskattar en stund runt elden med god mat och gott sällskap.
Ha nu en härlig Valborgs alla matglada läsare och grilla på vetja!
Mannens korvbröd
500 g vetemjöl
200 g durumvete
500 ml kallt vatten
10 g jäst
10 salt
1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt av mjölet och saltet.
2. Ta hellre mindre med mjöl det ska bli en väldigt lös deg. Kör i en bakassisten i 20 min då ska degen släppa kanterna och glutentrådar har hunnit bildas.
3. Låt degen jäsa svalt och länge så att smakerna utvecklas.
4. Ta sedan degen utan att knåda den.
5. Ta ut 100 g/korvbröd och dra ut till avlånga bröd, precis som när man gör ciabatta, de är fulla av gas och höjer sig i den höga temperaturen.
6. Grädda i 250 ° C, mitt i ugnen till fin färg.
7. Det är så suveränt gott! Berätta hur det gick för dig och vad du tyckte nu bara. 🙂
Vi ska grilla korv på lördag så jag ska testa ditt recept. Du jäser bara en gång i bunken eller? De ser ju ut precis som mina ciabatta. Måste skaffa durum bara.
Kram karin
Karin W, ja gör det får jag höra vad du tycker.
En jäsning i bunken bara, sedan är det viktigt att inte knåda degen, man vill bibehålla gasbubblorna.
God baklycka!
Å, va kul med egna korvbröd! Har jag aldrig kommit på att baka själv. Vi försöker iof att dra ner på bröd, men det kanske blir nyttigare med durum?! Trevlig helg!
Skogshuset, det smakar så mycket godare med hembakta korvbröd. Prova på du också vid tillfälle det blir så stor skillnad i smak och upplevelse.
Ha en trevlig helg!
Åhh vad gott med egengjorda korvbröd! Det har jag aldrig testat, men kommer garanterat att pröva mig på det nästa gång det serveras korv här hemma:)
Emelie, det tycket jag verkligen att du ska baka dig! Så gott mycket godare helt enkelt.
Må så gott/ Mimmi
De ser riktigt goa och frasiga ut, nästan som Ciabatta.
Hoppas ni har haft en fin Valborg!
Hälsningar Nadja
PS! Jag har ändrat bloggen till ett eget domän, så om du vill fortsätta läsa den (skulle bli så glad då) så är adressen nu: http://www.nadjaskitchen.se
Häärligt! Din blogg är bara bäst Mimmi! 😀
Nadja, bröden blev så goda och ciabatta är en bra jämförelse. Fast små och naggande goda bara.
Helgen har varit härligt med sol och arbete i köksträdgården. Bättre kan det inte bli!
Klart jag ska kika in till dig och se vad du stökar på med i ditt nya kitchen.
Marina, tack snälla! Du får ta och baka bröden någon gång så du får känna hur mycket godare det faktiskt blir.
Titta gärna in på min blogg! Här kommer jag dagligen skriva in en massa goda recept!
Hej Marie, klart jag tittar in till dig och ser vad har för gott att bjuda på. 🙂
Men absolut!! Tack för receptet! 😀 En kväll vid elden, god mat och barn som busar är livet!!
Linda, Hoppas du får många fina stunder runt elden. Berätta när du provbakat så jag får höra vad du tycker. 🙂
Dom här såg ju jättegoda ut!!
Har aldrig bakat korvbröd själv faktiskt…men det ska det bli ändring på nu!
Funkar dom att frysa också?
Mvh Åsa!
Åsa, kul att du vill prova. Det är blir ett lyft med dessa korvbröd.
Jag har bara ätit dessa nybakade och bara det är ju sååå gott.
Det går säkerligen att frysa, testa! Värm dem på grillen lite innan så blir det nog kanon.
Ja hann väl inte baka några korvbröd, sprang på stan och letade studentklänning för länge men då har jag det roliga kvar!
Karin, studentklänning är viktiga saker. Jag har jagat kläder och skor med dottern igår. Det drar ihop sig för våra studenter nu. 🙂
[…] Vi valde att steka på korven eftersom det inte var grillväder. Äter man en så här god korv så tycker vi att den förtjänar ett hembakat korvbröd. […]