Det finns tillfällen när man vill ha nybakat bröd men tiden är knapp. Då går det faktiskt att baka småfrallor med bara den korta jästid de får när ugnen värms upp. Man slår på ugnen i samma stund som man sätter in plåten med de små frallorna på och jäsning med gräddning därefter går hand i hand.
Efter att snabbt ha arbetat ihop degen för hand och format småfrallor. Ställ in ugnstemperaturen på 200° C och sedan tar det bara ca 20 minuter så har du dina bröd färdiga.
Ät bröden när de är nygräddade, det här är inga bröd som ska sparas utan är tänkta att avnjutas direkt när de fortfarande är varma.
Supersnabba småfrallor som smakar gott till sallad, soppa eller frukost……
Supersnabba Småfrallor
8 st
25 g jäst
1, 5 dl fingervarmt vatten
1 msk olja
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl + lite till utbakningen
1. Rör ut jästen i vattnet. Blanda i av olja, salt och mjölet. Arbetat ihop till en elastiskt deg.
2. Rulla ut till en längd, dela i 8 bitar och forma till runda bullar.
3. Lägg på plåt med bakplåtspapper och ställ in i den kalla ugnen.
4. Sätt ugnen på 200 ° C och grädda i ca 20 minuter.
Det var fiffigt! Perfekt till frukosten ju. 🙂
Mmm vad goda de såg ut!
Jag är en bakargalning och dessa såg smarriga ut!
Just nu planeras allt jag ska baka nu i påskveckan, gud vad underbart gott & roligt 🙂
Ha en härlig kväll 🙂
Unga Morsan, snabbt och gott som sagt! 🙂
Sandra drömkaka, tack! Du får lycka till med ditt påskbak!
Må så gott/Mimmi
Ska baka detta till min och pojkvännens brunch på lördag.
Går de att äta dan efter?
Marika, ja vad gott med brunch! De är absolut godast när de är nygräddade, men visst går de att äta även dagen efter.
Oh så perfekt!..det ska jag skriva upp! =)
Fru Matglad, dessa frallor är bra att ta till ibland. 🙂
[…] https://mimmismat.wordpress.com/2009/04/04/supersnabba-smafrallor/ […]