Morgonens första åk i en vithöljd mjuk backe med mer än en decimeter nysnö, ingen annan har åkt före. Allt är så tyst och stilla det är bara liftens jämna lunk som ackompanjerar mina runda svängar nedför backen.
När man susat ner för röda, gröna, blå under en hel dag och mjölksyran till slut börjar tvinga en till stopp då är det dags att börja tänka på refrängen.
Matlusten är det inget fel på efter en hel dag i skidbacken. Det bästa är när man redan gjort bort sin matfixardag och slappar i soffan när det godaste dofter börjar sprida sig i skidstugan. Strax därefter får man sätta sig till dukat bord och avnjuta en god middag med dryck i goda vänners lag.
Den här grytan räcker till många hungriga matgäster och kan enkelt tillagas i en stuga.
Annas Skidåkargryta
8 -12 pers
3 st fläskfilé
smör
1 l grädde
4 st cabanoss
1 burk syltlök
1 burk chornichons
Soja
Salt och peppar
1. Putsa fläskfilen och skär den i skivor. Bryn skivorna i smör till fin färg. Salta och peppra på köttet. Bryn på korvslantarna lite kort.
2. Slå på grädde, syltlökar och smågurkorna låt allt puttra på en liten stund. Färgsätt med lite soja om du vill och smaka av med salt och peppar.
3. Servera med kokt ris och en fräsch sallad, se bild för förslag.
4. Anna brukar variera sin gryta med paprika i alla dess färger.
Vintermix av sallat med rödlök, småtomater, gurka, fetaost och soltorkade tomater.
Vilken god gryta vi fick på fredagkvällen, hela stugan doftade av Annas skidåkargryta.
Alltså… jag är jätteglad över att vi har vår i Skåne… men nu blev jag sugen på att åka skidor :-)!
Annica, vårkänslorna har verkligen gett sig till känna…. men när skidföret är så här helgjutet kan jag tänka mig att vänta några veckor till.
Vi får väl se hur påsken blir? Skidor eller trädgård?
Åh va gott! Jag älskar syltlök i kombination med fläskfilé, blir underbart gott!
Ha, ha ..kul namn på grytan!
Brukar oxå laga denna men då heter den New Orleans gryta..;D
Åh, åt en liknande gryta på kalas hos svärmor igår, jättegott!
Åh vad härligt med skidåkning! Vi åker toll fjällen på lördag och jag längtar såååå. jag funderar vilken gryta jag ska göra och din gryta gillar jag fast jag har aldrig haft i smågurkor. Tack Mimmi nu väntar jag med squashfröna!
kram Karin
Love for Food, de där syltlökarna skulle man allt kunna knapra på lite oftare.
Åsa, kärt barn har många namn! 😉
Jessica, smaskigt vad hade hon i sin då?
Karin, nu vill jag också åka upp till fjällen i Påsk. Du får ha det så gott då !
Lycka till med din squash när det blir så dags!
åh va gott det låter, kul att höra att det faktiskt finns några stycken kvar som tar tillvara på det som finns ute i trädgården =)
Häftigt med de inlagda gurkorna…!
Gnopps, och så goda sen…..!