Söndagsmiddag hos mannens föräldrar blir inte så ofta som jag skulle önska pga av avståndet, i kilometer vill säga. Svärmor är den som av tradition står för matlagningen. Svärfar han serverar gott i glasen, den här gången fick vi smaka en passande Riesling.
Finns det något bättre än att få färsk fisk när man ändå är ner till Västkusten på besök. En hel färsk laxsida fick gå i ugnen tillsammans med kryddning av salt, peppar, citron och dill. Lämpligt är att använda digitaltermometern och köra firren till max 52 ° C. Fisk tillagas med fördel på lägre temperatur än vad man gör med kött. 125 ° C i ugnen är en bra temperatur för att få ett saftigt resultat.
Nu är det bara drygt två veckor kvar till påsken många mattillfällen. Då blir det mycket lax och andra fiskar i olika former hemma hos oss i alla fall.
Vad vill du ha på ditt påskbord? Blir det något nyttig och nytt, kanske en kär klassiker eller helt enkelt en favorit i repris?
Må så Måndagsgott med er! Mimmi
Söndagsmiddag hos mannens föräldrar gav mersmak. Tur att det snart är påsk och mer lax på menyn.
mums! att göra en hel sida av lax i ugn sådär blir så gott. ja, tur att det är påsk snart…sen kommer midsommar med grillad lax och färskpotatis. mmmm!
Om vädret i påsk blir bra och isarna håller hoppas jag på god fiskelycka. Röding och laxöring är inte dumt heller.
Jag stod faktiskt och tittade på en laxsida idag när jag handlade, men tyvärr… den kostade 125 kr/kg så den fick ligga kvar i affärens frysdisk.
carolina, så saftigt och gott med en hel sida av laxen. Fina mathögtider som väntar på oss. 🙂
Karin, hoppas nu du får fint fiskeväder till påsken. Alla röda och feta fiskar direkt från fjällsjöarna är top of the top.
Må så gott/ Mimmi