Nu tog jag det sista från frysen av renköttet. Den vilda skaven har räckt länge till pannor och grytor med olika smaksättningar. Idag fick det bli en tunnbrödsrulle med renskav, röd lök, creme fraiche, getmese och skogssvamp. Ett gott potatismos som grund på det mjuka brödet och rikligt med gröna blad såsom mizuna, green boy, rucola och sarepta senap över renskavsgrytan. Sedan var det bara att vika in i nederkant och rulla ihop till en vildsmakande rulle.
Mannen körde snabbt ihop en deg i blandaren. Kavlade tunna mjukkakor och gräddade dem på elhällen. Han vägde ingredienserna på vågen och jag skrev ner allt så det blev ett recept till er idag.
Mannens mjuka
100 g durumvete
100 g kornmjöl
300 g vetemjöl, ica eco
5 g bakpulver
10 g salt
350 g vatten
1. Blanda alla torra ingredienserna i degblandaren eller i en bunke.
2. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop-
3. Dela degen i 6 st delar och kavla tunnt med kruskavel.
4. Grädda i en het stekpanna, på plåt i ugn eller som vi på gjorde idag på elhällen.
En ljuvligt god tunnbrödsrulle med renskav, getmese och grönt från odlarhyllan.
Å, du matte vad det doftar gott om den där vilda rullen……
Herregud vilken god tunnbrödrulle! Blev hungrig som bara den nu!
Du bor långt norrut förstår jag, där det älskas att äta renskav. Själv får jag gåshud när jag tänker på när jag åt det en gång.
Men så är det;) själv älskar jag kroppkakor o isterband och folk tycker i allmänhet här att det är oätligt haha
Jag gjorde Panir på 5 L mjölk igår och av hälften så la jag det i saltlake. Undrar hur länge det kan ligga? borde ha lång hållbarhet men vågar man låta så mkt ligga några veckor?
Vad tror du?
Om du har några tankar om det så får du gärna svara inne hos mig då jag är dålig på att gå tillbaka o kolla svar.
Ha det så bra
Låter jättegott! Riktigt fina bröd blev det också. Har funderat ett tag på att göra egna tunnbröd, men inte vågat.. Men framförallt vilken liten sötnos!!! Älskar katter. Fast är mer av en hundmänniska.. Lite OT kanske, men men.. 🙂
Kalasgott, mums var det och vädret sen då!
Lotta, det gör inget alls jag äter dina portioner av renskaven. Men jag delar gärna på både kroppkakor och isterband. 😉
Oj, vilken härlig laddning av Panir. Vilken salthalt har du på laken?
Unga Morsan, du kan prova på att göra en liten omgång. Grädda dem i stekpannan eller i ugnen. Det blir så gott så! Gott att bita i för dig och lillan. 🙂
Visst är han gosig vår kattgubbe. Att sitta på trappen & mysa med matte är bäst!
Må så gott med er nu/ Mimmi
vad gott det såg ut! gjorde tunnbröd förut när jag jobbade på bageri, och det blir ju så lätt när man bara rostar dom i torr panna. fint med rullen ovan också! 🙂
Hej, denna macka låter fantastisk. Skulle jag kunna få ta med den bland våra meserecept som vi ska ha på Smaklustmässan nästa helg? Där kokar vi bla mese alla dagar så att folk ska kunna se hur det går till, få smaka på, kunna köpa och få med sig recept hem. Recepten tar vi en ersättning för produktion o tryckkostnad. Är det ok? Naturligtvis sätter jag ut vem som har skapat receptet.
På Smaklustmässan 21 – 23 augusti samlas många mathantverkare från hela landet för att berätta om vår verksamhet, sälja vår fantastiska mat och utbyta erfarenheter. Läs mer på http://www.smaklust.se.
Med vänliga hälsningar Liv
Hej Liv!
Det går bra att du lånar mitt recept. Tacksam för att du skriver vem som ligger bakom. Hoppas det går bra för dig på Smaklustmässan med dina mese. Det är verkligen ett fint arrangemang där många duktiga mathantverkare får möjlighet att visa upp sina produkter.
Med bästa hälsning Mimmi
[…] Vilda rullen […]