När alla är hemma här hos oss på helgen, under vinterhalvåret vill säga, händer det rätt ofta att vi bakar pizza. Det är ett säkert kort när lusten inte finns för något annat. Vi tycker vi får världens godaste pizza när vi kan grädda den i husets bakugn. Tilläggas bör att jag inte har hunnit med att resa jorden runt än så viss reservation visas. 😉
Eftersom vi ändå eldar på en rejäl omgång varje dag i Tulikivugnen, den värmer hela vårt hus med några bördor av ved, så är det enkelt att laga något i eftervärmen där i. Är det riktigt kyligt ute passar det bra att morgonmyselda i vedspisen också då blir det även värme för matlagning därpå.
Så här ser Tulikivin ut i sin helhet där den står i storstugan.
Vi har några goda förslag på pizzor som kanske kan smaka. Ta ett smakprov på husets pizzor!
Den glödande glödbädden och snart kan vi börja grädda pizzorna i täljstensugnen.
Lördagens lyckade pizza med mozzarella, proscoutti, lök, oliver och ärtskott.
Här vankades det också pizza igår, det är så fantastiskt gott! köpepizza går ju inte alls att jämföra med… Ärtskott ska jag nog ge mig in på, låter gott!
Haha, vi hade också pizza i fredags 😀 , men det blev inte bakta i en sån där fantastisk ugn.
Nadja
Vilken lyx med egen vedugn hemma!! Pizzor bakade i en sådan är de godaste som finns! 🙂 Mumsmums!
Linda, då fick ni också äta gott förstår jag. Det är lätt att odla ärtskotten och man blir så glad av att se dem växa. Det är så gott!! Lilla fröken skulle säkert kunna mumsa på dem. 🙂
Nadja, det är ett säkert kort med pizza. Hoppas ni njöt av er fredagskväll. 🙂
Jennie, vi känner oss ”rika” med en sån fin värmekälla. Att vi kan baka så mycket gott i den därutöver gör inte saken sämre.
Hoppas din helg blev bra! 🙂
Må så gott med er/ Mimmi
Jag är helt säker på att den är världens godaste, åh vilken underbar ugn. Kramizz
annamaria, tack snälla du. Vi gillar pizzorna som kommer ut ur ugnen.
Varma Pizza kramizzar/ Mimmi
Mimmi vilken glöd du har i tullikivin.
Pizza är en allsidig maträtt som om den är gjord hemma mycket gott men den tål varken papplåda eller vänta, den måste ätas per omg från täljstenen annars kan det vara.
Din pizza ser läcker ut, enkel och säkerligen mycket smakfull. Jag testade en gång att blanda mozzarella med en gräddost även det gott. OOOOOOOOOOOoooooooooo oooooooo dina ärtskott ……………
Har du testat att baka piroger på eftervärmen,jag älskar nämligen sådana om du inte testat kan du inte göra det och lägga ut.
Gud va härlig bild på Pizzan:)
Ja en sån ugn är guld värd. Vi har en i källaren men tyvärr kunde vi inte dra en pipa till när vi byggde en ny skorsten.
Får vara glad för vår stora ugn och att vi kan baka tunnbröd iallafall på gasolspisen vi köpt. En liten tröst:)
Ha det gott
Hej roffekock!
Det smakar allt bra med egen Pizza och våra ärtskott är så goda. Vi behöver allt så en omgång till snarast.
Piroger var väldigt länge sedan vi åt här hemma. Det roliga var att vi pratade om det förra veckan. Nu borde det vara dags alltså.
Lotta, den ser riktigt god ut blir sugen igen. 🙂
Vad synd att det inte går att elda i er spis där nere.
Men att ni kan baka tunnbröd låter ju inte dumt.
Må så gott med er/ Mimmi
[…] familjefavorit som ingen kan motstå, det blir naturligtvis extra gott när vi bakar dem i husets bakugn. Man kan […]