Den här fredagen var sonen hemmavid så nu fick han snällt stöka på i kökets lugna vrå. Nu hade han varit förutseende och handlat hem ingredienserna till kvällens middag, allt fanns tillgängligt när han satte i gång. Ytterligare en variant på tacos blev det förstås. Nu en varm tårta med tortillabröd som varvas med god fyllning av kryddig köttfärsröra, en riktigt het tomatsås som fick en del att flämta till i familjen och avslutningsvis med lite god ost på toppen. En kvart i ugnen bara så fick vi genast en festligare fredagstaco. Klippte lite av ärtskotten som står i vårt fönster till garnityr innan vi serverade av tårtan.
Dagens sallad som sonen blandade ihop blev så god till, sallatsmix, majs, tomater, gurka, avocado och ett gäng med cashewnötter som vänds i.
Nu när det hettade till så pass blev det lyckat med en lite svalare vit sås på yoghurt och lime.
För de som önskar att laga allt från grunden så finns det recept på egen tacokryddmix, tomatsalsa och tortillabröd här sedan tidigare.
Sonens heta tacotårta som blev en fredagshit hos oss. Mannen flämtade dock något….
Het Tacotårta
4-6 pers
500 g köttfärs
kryddblandning på sonens sätt eller tacomix
lite vatten
olja
tomatsås med vitlök och en rackarns het chilisauce
6st stora tortillas
1. Börja med att steka köttfärsen med kryddor som du tycker om. Slå på av vattnet och låt puttra ihop.
2. Blanda en egen tomatsås genom att mixa ihop krossade tomater, vitlök och hotta till den eller köp en färdig sort efter tycke.
3. Varva tortillasbröd med tomatsåsen och köttfärsröra till alla lager är lagda.
4. Toppa med några skivor ost och ställ in i 225°C varm ugn i ca 15 minuter.
5. Klipp gärna lite grönt över vid serveringen, vi tog ärtskott.
6. Gott med en härlig sallad till och en svalkande yoghurtsås med smak av lime.
Hej mimmi.
Låter väldigt gott ska prova snart. Tror du att det går att byta ut tortillasbröd mot vanligt mjukt tunnbröd el varför inte auberginer men då är vi ju nästan inne på mossaka.
Ja jag bara spånar lite som vanligt,jag är ingen större diggare av tortillasbröd tycker att det smakar kartong.
Tack för ditt recept i vart fall.
Hur går det med fotandet? Hur ser ditt land ut idag? Kanske en bildserie över ditt lands komma och gå. Skulle vara kul iom. att du fick ditt fina pris så är ju bilden väl känd och att följa upp den skulle vara kul.
ha dé/roffe
Hej roffekock!
Visst går det att byta ut mot tunnbröd. Ska nog göra en annan variant nu när du säger så. Du får hålla utkik 🙂
Aubergine kan jag bli toksugen på så det är inte omöjligt att det blir något på den.
Jo, jag försöker med mina bilder. Det var en fin idé du kom med. Får gå ut och ta en bild i morgon. Det är snö och rimfrost i träden nu igen så det är verkligen vackert där ute.
Tack för ditt engagemang, det värmer!
Må nu så görgott/ Mimmi
Det ser fantastiskt gott ut måste jag säga 😀
Nadja, tack snälla! Du får slå till du med. 😀
Ska lura dottern att göra en tårta av hennes tacorester sedan helgen. Vad de ser goda ut dina ärtskott, här får man glatt köpa sina tråg men det är inte så ofta de finns i affärerna här. Måste få ändan ur vagn och peta ner några chilifrön(mycket snack och lite verkstad just nu!)
Dina pizzor ser helt fantastiska ut!
Ha det bra Mimmi/kram Karin (som inte ska snarka högt på studiedagen i morgon, hi hi)
KarinW, det blir jättegott med tacotårta!
Kul att odlingssäsongen ligger framför oss nu. Vilka chilifrön har du tänkt sätta i år?
Tack för det, pizza till hela gänget är gott en lördagkväll.
Ha en fin vecka med dig och håll nu ögonen öppna 😉
Kram Mimmi
OOh, ser ju jättegott ut. Önskade att någon kunde laga god mat till mig idag. Buhuuu :p
Daniel, varsågod att ta en bit. Visst är det gott med chili!
Tackartackar *mums* Ja, chili är fantastiskt. Luktar olika, smakar olika, ser olika ut, olika styrka och sätt de bränner på. Kan inte bli mer spännande 🙂
Daniel, kan bara hålla med…Har just nu mogna monkey face, habaneros, de cayenne och jalapenos stående i mina köksfönster.
nice, monkey face är härliga. det roliga med dom är att de förutom att se annorlunda o häftiga ut, även är väldigt varierade till utseendet. har en del bilder på odla.nu mitt användarnamn är urbangarden . . har tagit lite bilder på mina finaste monkeyface exemplar hehe 🙂 hur går det med plantorna för 2010
Daniel, vi kryddar med en härlig mix av torkad chili som vi har blivit fullständigt beroende av. Nu har plantorna i fönstren börjat ge blommor så snart blir det nya färska frukter. Några nytillskott på sorter finns hot lemon, mulata islena, pasilina och choclat shottis bonnet.