Det var faktiskt sonen som var tänkt som matlagare idag. Allt var hemhandlat och fixat men det blev lite ändrade planer. Han kom inte hem den här fredagkvällen så jag fick rycka in i hans ställe och kocka loss. Det blev fyra portionsformar med en salsasås i botten, kryddig köttfärsröra, creme fraiche blandad med ost, tomater och en topping med tortillachips. Sedan är det bara in i ugnen med formarna under 15 minuter så allt blir varmt och fin färg fås.
Servera med en god sallad på dina favoritgrönsaker eller varför inte starta med en förrätt som går i Mexikanska tecken. En tacksam gratäng att bjuda på till alla som gillar Tex Mex.
Tror att sonen nästan ångrar sig när han får se det här. Det blev två formar över efter kvällen. Har han tur blir någon av dem kvar till i morgon när han kommer hem. Men det är inget garanterat för det här blev riktigt fredagsgott.
Tacogratäng
500 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöks klyfta
smör
spiskummin
koriander
kanel
paprikapulver
salt och peppar
1 dl vatten
1 burk taco sauce
2 dl creme fraiche
200 g cream cheese
2 tomater
tortilla chips, chilismak
ost
1. Börja med att hacka löken. Fräs den gula löken och vitlöken i smör. Tillsätt köttfärsen och låt den steka med.
2. Krydda efter humör, matgäster eller infall. Slå på vattnet och låt det koka ihop.
3. Börja med ett lager av taco sauce i botten på formen. Därefter köttfärsröran.
4. Blanda ihop av creme fraiche och cream cheese. Bred ut det ovanpå köttfärsen.
5. Skivade tomater därefter, avlsuta med tortilla chipsen och lite ost.
6. Grädda i 225° C i ca 15 minuter.
Men mums så gott det ser ut! Älskar tacos!
Ha en bra helg.
Nadja
Nadja, det blev en lyckad gratäng. Trevlig helg på dig med!
annamaria, det är ett vinnarkoncept med tacos, alla barn verkar gilla någon form av Texmex.
Åh visst är det gott! Barnen kan äta tacos 7 dagar i veckan här.
Vad gott och festligt med de där små gratängformarna! ska göra så där nästa gång jag också och bara ha grönsaker vid sidan om.
ha det fint Mimmi/Karin
åh gu va sugen man blev på tecos 😀 kram
Men det där såg ju jättegott ut, men min make har fått problem med gallan och ska opereras, själv har jag magsår så vi får äta mest snäll och len mat.
Tänk vi firar 31 årig bröllopsdag den 4 februari och brukar äta massor av skaldjur med aoli som festmat, men i år får det väl blir välling 😉
Kram
KarinW, det känns tom godare med små formar. Med sallad på sidan om slipper man småplocket. Lite variation är ju inte dumt.
merlyn, du får väl ta och kocka loss du med. 🙂
livsglimtar, det låter som en klok ide att avstå det starka. Men nog måste ni festa till lite på er dag. 😉 Grattis då i förstkott!
Må så gott med er/Mimmi
Det där måste jag testa!
Emma
Emma, jag tycker verkligen att du ska laga upp den här varianten.
[…] Läste hos Mimmis mat om en tacogratäng som lät supergod så jag var tvungen att testa gör det idag. Lite ändringar […]