En Vatabalanserande middag med Morot i sötsur sås och Bananris med kokos
Morot i sötsur sås
200 g strimlade morötter
2 msk ghi
3/4 dl vatten
salt
Sås:
1/2 dl hett vatten från morotskoket
2 msk lönnsirap
1 msk äpplecidervinäger
salt
2 msk arrowrot
2 msk vatten
1. Värm ghi varsamt och sautera morotsstrimlorna.
2. Tillsätt salt och vatten så det täcker morötterna. Puttra under lock i ca 15 min.
3. Gör såsen genom att blanda vatten, sirap, äpplecidervinäger och salt. Red av med arrowrot som rörts ut i vattnet.
Bananris med kokos
1,5 dl basmatiris
3 dl kallt vatten
salt
garam masala
2 msk kokosflingor
1 banan
1. Strö kokos och skivad banan över riset. Låt dra i ca 20 min.
2. Koka upp och låt eftersvälla ca 15 min.
men åh vad spännande! banan och ris är faktiskt gott ihop!
carolina, det blev en enkel måltid men väldigt lyckat.
Vad mycket gott Mimmi. Tänk om jag skulle våga mig på att göra panir, har aldrig testat det. Man ska inte röra i lite kryddor då? Men allt annat är förstås så kryddigt. Ja jag är impad av alla rätter!
KarinW, det är så gott med alla kryddor, ris, grönsaker och panir mm.
När man använder paniren i de rätter vi lagat är det redan mycket kryddor i. Man steker på osten och låter den puttra med så den tar upp av alla goda smaker.
Vi testar nu med att låta en panir ligga i saltlake, ser fram emot att få smaka snart.