Mellandagarna möter en och ett stilla lugn sänker sig efter julhelgens jäktande. Det var så det började den dagen för ett år sedan, när minnet inte kunde motstå mormor Idas kakor och mammas mat. Vår vedeldade värmekälla här i huset bidrog också till lusten att laga mer mat över elden och att få baka i eftervärmen av täljstenens lagrande.
Köksträdgården där ute som ligger lam i sin vintervila är en stor och sann lycka för för vårt enkla hushåll, den bjuder på närhet och smakrikedom med stor variation. Att få följa det lilla fröet från sin födelse genom skolningens olika stadier ger vardagen en spänning som känns meningsfull och menad.
Sensommaren och hösten hälsas välkommen då skogens skafferi lockar med sina bär och svampar. Vandringar ut i markerna som är så vilsamt för själen och vilt kött vill jag gärna se på mitt bord.
Min förhoppning är att även fisket i tjärnar och sjöar runtomkring ska bli mer förekommande under året som ligger framledes.
Många människor i min omgivning gör att mina tankar och funderingar kring maten blir till mer än bara mättnad här hemma kring köksbordet.
Det finns många små, lokala företag som satsar på förädling av fina råvaror som jag vill besöka med min kamera och anteckningsblock. Ser gärna att det blir mer av detta då skrivandet och bilderna har blivit viktigare med tiden.
Bygdens matkultur och historia finns såklart med på nästa års matresa. Jag ser redan fram emot allt som ligger framför mig och Mimmis Mat.
Nu ska jag sätta mig och planera nyårsaftonens mat som kommer att präglas av skogen, kökstädgården och de fina lokala råvaror som finns. Det blir bara vi två och våra närmsta vänner som ska fira in det nya året, ungdomarna är på egen mer fartfylld fest.
Med detta vill jag passa på att önska er alla läsare ett;
GOTT NYTT ÅR & MYCKET LYCKA PÅ ER RESA I LIVET
Då ber jag att få önska grattis på ettårsdagen! Din blogg skänker mig mycket nöje, både vad gäller recept, bilder och text. Ser fram emot 2009 i ditt sällskap!
Grattis på 1-årsdagen!
Din blogg är verkligen en pärla. Jag blir glad över dina inlägg och inspirerad av dina recept och tankar. Det blir spännande 2009 att följa dina nya utmaningar.
Gott slut och god början!
Gratulerar! Hoppas det blir många år till.
Men Grattis Mimmi!
Jag trodde du bloggat mycket längre än så men du ska veta att jag gillar din blogg och jag hoppas du bloggar vidare!
Det är lika hos mig också ungdomarna kör sitt race dom.
Gott Nytt År till dig/kram Karin
Grattis på 1års dagen !! 🙂
Ett år fyllt med massor av smarriga recept och underbara bilder!
Varma Hälsningar,
Jennie
Tack alla ni matglada, för de värmande orden på bloggens bemärkelsedag.
Året har gått fort, men det känns som om jag levt med Mimmis Mat under en längre tid ändå, lite märkligt är det.
Gott Nytt 2009!
läser ofta din blogg tycker att den är väldigt inspirerande du är helt rätt ute med lokalt odlat, man vet vad man stoppar i sig då.
ser fram emot mer mat inspiration från dej och din blogg
kramar från vivianne i Svartlå
vivianné, tack snälla du! Hoppas du får ett spännande 2009 med dina växter och stenar.
Grattis Mimmi tänk vad det går fort (alltså tiden). Jag har alltid tyck om att vara här det känns ”hemtamt” och man får sådana rosiga kinder av spisvärmen som strålar ut till din publik. Sen är du en duktig fotogaf vilket höjer bloggens kvalité. Jag hoppas Mimmi att du ska få ett riktigt trevlig år med massor av ideér. Jag gillar även ditt motto att om man ska ha vettigt livsmedel måste man producera så mycket så möjligt själv det är A och O i dagens förgiftade livsmedelsbransch. Vi kommer att se nya trender med mycket rotfukter,bönor,linser,soppor och kött kommer att bli ett tillbehör och det kommer vi bara att må bra av. Ja nu ska jag inte slira iväg utan än en gång gratta dej och din Blogg.
/rolf
roffekock, tackar så mycket för dina fina ovationer. Riktigt roligt att du är med och kommenterar igen.