Krämig sill med senap och vitlök
1 pkt 5-minuterssill (420 g)
2 dl gräddfil
3 tsk dijonsenap
1 liten pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad dill
ev. 1 nypa salt
1. Spola sillen under rinnande kallt vatten en stund.
2. Blanda gräddfil, senap, vitlök, dill och salt.
3. Skär sillen i mindre bitar, gärna lite på diagonalen det blir snyggt.
4. Blanda med gräddfilssåen och ställ kallt minst en timme.
Picklad sill som är lite pyssligare att göra eller…..
…...Cheddarsill som går snabbt att blanda ihop.
Senapssill är bara för gott! Kan tänka mig att din är super god! Har aldrig gjort egen, mamma brukar köpa men det kanske blir ändring på det nu då när du kommit med ett sådant toppenrecept som också inte verkar allt för svårt!
🙂
Något som jag bara älskar är senapssill på vörtbröd, testa det om du inte redan har gjort det! 😉
Mums!
Jo och tack så hemskt mycket för dina röster!!
Hoppas att du får en toppen vecka!
Kram, Jennie.
Jennie, den här gillade jag med flera. Gott med lite Dijon som omväxling.
Den här är lätt att göra precis som du säger. 5-minuterssillen är behändig att grunda sina sillrecept på.
Kul om du kommer igång med egna sillar för de är så mycket godare än burkarna.
Spännande med din tävling, när får du resultatet?
Ha det så gött!
Kram
[…] – här finner du tre trevliga förslag som du enkelt kan göra själv och överraska med vid […]