Sonen svängde ihop en muffinsmet med citronsmak och lite nymalet grahamsmjöl. Mannen smög ut i mörkret och tog in lite björnbär från busken som växer på vedboväggen. Jag rörde ihop en glasyr att toppa bakverket med och så var kvällskalaset kirrat.
Björnbärsmuffins
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
rivet skal från en halv citron (helst eko-odlad)
1/2 dl vatten
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
30 st björnbär
1. Rör smör och socker poröst. Blanda i ett ägg i taget.
2. Tvätta citronen i varmt vatten och riv utan att det vita kommer med.
3. Blanda i av citronskal och vatten.
4. Blanda mjölet med bakpulver och vänd ner det i smeten.
5. Fyll 10 stora muffinsformar och peta ner tre björnbär i varje form. Grädda i 225° i ca 20 min.
6. Låt svalna och blanda under tiden glasyren.
Glasyr:
2 dl Gourmet Kesella
1/2 msk vaniljsocker
1 msk florsocker
10 st björnbär
1. Bred glasyren på avsvalnade muffins och toppa med ett björnbär.
vilka fina! dom ser ut som små cupcakes 🙂
carolina, tack från oss alla!
Härliga muffins!