Med nyskördade palsternackor och de redan upplockade potatisarna gjorde jag ett mos med svamp från skogen. Det som gjorde att jag tyckte det blev så väldigt gott var att alla smakerna framkom allteftersom. Ett väbalanserat höstmos på de olika ingredienserna från skog och köksträdgård. Passar fint till älgfärsbiffar eller annat viltkött. Får väl se om det blir något älgkött i frysen i år för snart drar älgjakten i gång här i bygderna.
Potatis och palsternacksmos med skogssvamp
600 g potatis
200 g palsternacka
2 nävar torkad skogsvamp
1 gul lök med blast
salt och peppar
smör
1. Blötlägg svampen i lite vatten.
2. Skala potatis och palsternacka. Skär i mindre bitar och koka i saltat vatten till de blir mjuka. Spara lite av kokvattnet.
3. Hacka lök och svamp smått och stek i smör till svampen börjar att knäppa. Salta och peppra lite grann.
4. Vispa potatis och palsternacka till mos med lite av kokvattnet och en rejäl klick med smör. Vänd ner svampfräset och smaka av med salt och vitpeppar.
5. Garnera med blad från paltsternacka eller bladpersilja.
verkar jättegott, alla mina favorit-höstsmaker i ett och samma. ska föreslå detta för min manvän inför helgen 😉
carolina, tack för det. Hoppas ni får en god och mysig helg tillsammans. 😀
Det där vill jag testa, måste vara gott!
KarinW, kul att du vill prova. Har du odlat någon potatis i år?