Ett gäng KRAV-bananer behövde omhändertas med omedelbar verkan. Att baka på dem är ju alltid ett gott alternativ, min bästa banankaka med choklad brukar de inte tacka nej till här hemma. Men i dag så kom jag att tänka på det marinerade currybananerna som vi gjorde till buffén på SPA ibland. Det blev en liknande variant som passade perfekt ihop med den grillade kasslern med sin sälta. Bara att blanda marinaden och slå över de skivade bananer, in i kylen en stund i väntan på grillen. Lätt att göra, riktigt enkelt och vansinnigt gott.
Marinerade bananer
5 st KRAV-bananer
3/4 dl rapsolja
3 msk balsamico
2 msk vatten
lite honung
basilika
1. Blanda marinaden i en skål. Skiva bananerna och lägg dem i en serveringsskål och slå över marinaden.
2. Ställ i kylen en stund till grilla-maten är klar.
3. Lite basilika över som avslutning!
wow vad spännande! tålde inte banan i mat förut, eller varm frukt över huvudtaget, men nu tycker jag att det är jättegott, flygande jakob är tex en favvo. din variant var verkligen nyskapande!
carolina, alltid kul när man upptäcker nya smakfavoriter.
Låter väldigt spännande
Mikaela, vad bra du får testa!