Vi har sått en tredje omgång av spenat som det nu är dags att skörda av. Kände mig inte sugen på kall mat så det fick bli en varm och god lasagne istället. En bit ädelsost i kylen gjorde att allt föll på plats och kvällens middag blev en glad överraskning. Ett värmande gott middagstips!!
Lasagne på färsk spenat och ädelsostsås
2 runda portionsformar
8 lasagneplattor
150 g färsk spenat
1 st gul lök med lite blast
olivolja
muskot, några riv
salt och peppar
1. Hacka löken och fräs den i oljan. Tillsätt spenaten och fräs den en stund. Smaka av med kryddorna.
Ostsås:
150 g ädelsost
5 dl mjölk
3 msk mjöl
salt och peppar
1. Dela osten i lite av mjölken i en kastrull och rör till den löst sig. Slå på resten av mjölken och koka upp under omrörning. Gör en toppredning och red av såsen. Puttra några minuter till.
2. Varva ostås, plattor, spenatfräset. Avlsuta med ostsås på toppen.
3. Grädda i 200 ° i ca 50 min. Känn med en sticka att lasagneplattorna är mjuka.
Lasagne var riktigt längesedan och en liten ädelostbit har jag hm…..
Karin W, jag åt bägge formarna själv. En på kvällen och den andra till matlåda. Turligt nog!