Rödbetorna har växt på bra i köksträdgården så nu gäller det att äta av de söta och goda betorna. Ett sätt som både är enkelt och jättegott är att baka dem i ugnen med lite olja, honung och getost. Mat som sköter sig själv i ugnen men blir så god som den är. Vill man kan några kryddiga korvar också gå med den sista kvarten så är middagsmaten klar på ett nafs utan en massa kastruller och disk.
Ugnsbakade rödbetor med getost
10 st rödbetor
100 getost i bitar
rapsolja
honung
timjan
1. Tvätta och skrapa bort skägget från rödbetorna. Dela i klyftor och blanda med oljan. Baka i 225° i 15 min.
2. Lägg på av getosten, honung och timjan. Kör ca 10 minuter till så osten smälter och får fin färg.
Ser fruktansvärt gott ut, det ska jag äta när jag kommer hem! 🙂
Marina, det är så gott med de söta rödbetorna, sältan från ost och lite honung. Dunderkäk!!