Vissa dagar är det lusten till färg som styr valet av grönsaker från trädgårdslandet. Nu när mangolden signalerar med sina gula och röda stjälkar är det svårt att motstå den. Den smakar så gott och är en värdig ersättar för spenaten som vi redan ätit upp. Med mangolden i min hand vandrade jag vidare mot rödbetorna som med sin färgskala och för all del även behov av lite gallring stod på tur. Avslutade rundan med en sväng förbi vår oregano vars blommor nu drar till sig mer än humlor och bin.
Dagens middag målades med mjälla mangoldblad som bakgrundsfärg, kokta små rödbetor, sauterade mangoldstjälkar med örtsalt samt blommor från oregano. Med i paletten fanns även ett stänk av rostade kumminfrön och den lätt syrliga balsamicon.
Ser helt underbart ut!
Marina, tack för det !! Gillar du också mangold?
Mangold är supert, har det istället för sallad. Å som stuvad är det en hit!
Men det är inte helt optimalt att odla den här inne i mitt lilla rum tyvärr…:(
Marina, jag får äta och tänka på dig till du har möjligheten att odla själv… 🙂
Det är verkligen underbart att ha ett grönsaksland att hämta sin lunch från, vi njuter av denna lycka vi också! Mangold är trevlig och användbar grönsak.
Vi skall nog testa några rödbetor i morgon, de ser ut att vara lagom stora nu. Det är riktigt gott det! Smör och lite flingsalt på. Det vattnas i munnen redan.
Mian, det är lyx med alla goda primörer. Det enkla tillagningssätten tycker jag är de bästa nu när det fullkomligt väller över av goda smaker i allt grönt.
God stund med dina rödbetor!