Vilken tur att jag hann före skatorna i år. Förra sommaren blev jag snuvad på de vita fina klasarna av vinbär som jag väntat så tålmodigt på. De små skatungarna satt allt där ute i morse och noppade belåtet i sig av de röda bären. Litet kan de allt få äta bara de sparar något till min paj, tänkte jag.
När jag druckit mitt morgonkaffe bar det ut med sax och bricka. Klippte av hänge för hänge, de är så otroligt fina där det sitter på busken och en sällsam syssla. Allra helst vill jag också garnera med kvist och bär men det är inte så fiffigt när man ska äta sen.
Receptet har jag lagt ut tidigare. Vi fick smaka av den på sportlovet då i lite annat utförande. Kolapaj med sommarens bär brukar jag variera med vad som finns därute i trädgården. Syrliga vita och röda vinbär är bara ett sätt att dekorera med, men jag måste säga att de är nog min favorit trots allt.
Kommentera