Mannen fick uppdraget att laga till en god soppa, vi skulle ha efterrätt mitt i veckan, så då fick det bli en lättare rätt att inleda med. Det som är finessen med den här soppan är att man sauterar alla de hela kryddorna i olja till de knäpper. Så här gör man när man lagar Ayurvedisk mat och det har mannen lärt sig när han gått på matlagningkurs i ämnet. Han har visat prov på sin matlagning tidigare, om det är någon som missat det så kan ni kika in på dall och panir så får ni några smakprov och recept.
Det blir inget fullständigt recept på måndagsoppan, utan snarare en enklare beskrivning som får vara en inspiration till egna improvisationer.
Sautera kryddorna i olja, tillsätt potatis i bitar och vitlök och fortsätt att fräsa i en minut. Lägg i linserna, buljong och vatten. Puttra på spisen i till linserna känns mjuka. Servera soppan med en klick svalkande yoghurt och rikligt med grönt på toppen.
Mannens måndagsoppa
Potatis
röda linser
vitlök
röd chili
kummin
fänkål
senapsfrön
kardemumma
nejlikor
olivolja
grönsakbuljong
vatten
yoghurt
oregano
Hej!
Vilken trevlig blogg du har! Du skriver väldigt angenämt och har en massa smarriga recept, helt i min smak. Hittade den av en slump när jag sökte på värmländska recept. Är själv från Värmland men bor numera i storstaden. Stillar min längtan med din fina utsiktsbild och blir inspirerad av dina inlägg. Kommer att gå in här och kika ofta!
Johanna: Du är så välkommen så, roligt att du hittat hit. Är själv inflyttad värmlänning och trivs gott här på mitt berg. Tack för dina uppmuntrande ord. Hoppas vi snart hörs igen.
Varför dessa rätter alltid så flytande i Sverige
melandroweb: En soppa är en soppa och en gryta är en gryta.
Hur lagar du din?