En middag som går fort att göra, medan potatisen går i ugnen fixar du enkelt till salladen med sin dressing, delar fisken och på drygt 20 minuter har du maten klar. Enkelt, gott och smidigt.
Det bästa med dagens rätt för min del var när jag fick smyga runt och klippa av de olika sallaterna som nu växer på riktigt bra i mitt fönster. Körveln doftar fantastiskt gott och blir en kul brytning med sin lakritssmak. Det är helt klart min favoritkrydda just nu.
2 pers
Varmrökt lax på potatisbädd med dressad sallad
400 g potatis
1 msk olivolja
timjan
salt
1. Skölj och borsta potatisen. Skär den i 2 cm tjocka skivor, ringla olivolja över och lite timjan.
2. Kör potatisen i 225 grader i ca 20 min i ugnen.
3. Salta när de är klara.
200 g varmrökt lax eller annan rökt fisk
2 st nävar sallatsblandning ex. mizuna, ruccola, merlot och körvel
Dressing:
1 msk olivolja
1/2 msk äpplecidervinäger
1/2 msk vatten
1/2 msk fransk senap
salt och peppar
1. Blanda dressingen och vänd salladen i den.
2. Lägg upp potatisen på en tallrik, fisken i bitar och salladsblandning på toppen.
Det verkar enkelt och gott det där, men mest imponerande är att du fått salladen och laxen att se ut som en groda på tallriken 🙂 lite kul =)
Finkell: Jaru, det är sant. Ska prova ge den en puss kanske det blir en prins. 😉