Nu när dottern är hemma på påsklov passar vi på att laga och äta sånt vi gillar. En våffelrätt på lite lyxigt vis blev det till lunch idag. Det går att variera sina våfflor både i smet och tillbehör men vi föll för den här i dag. Längst ner på sidan får ni lite andra tips. Skulle inte något av detta falla i smaken så finns alltid TantGretas goda våfflor att ta till.
4 våfflor
Lyxiga våfflor
1,5 dl vetemjöl
1 dl kallt vatten
1 dl vispgrädde
1. Vispa ihop mjöl&kallt vatten till en smet.
2. Vänd ner vispad grädde i smeten.
3. Smörj järnet med lite smör och grädda våfflorna, 1 dl/lagg.
4. Varmhåll på galler i ugnen.
Trattkantarellstuvning
2 nävar torkade trattisar
1 msk smör
2,5 msk mjöl
2 dl grädde
soja
salt och peppar
riven whiskycheddar
1. Lägg trattisarna i blöt en stund, slå av vattnet och krama ur svampen
2. Fräs svampen i smör och pudra över mjölet under omrörning. Slå på grädden och puttra 3-4 minuter.
3. Smaka av med salt och peppar. Lite soja för smak och färg.
4.Fördela stuvningen på våfflorna och toppa med lite riven whiskycheddar. Gratinera på hög värme, till osten smält och fin färg.
Här kommer några tips på andra goda våfflor, som kanske kan fresta…….
Currydoftande bacon- och champinjonfräs
Bär på vaniljkräm
Rom, gräddfil och rödlök
Vad glad jag är att jag hittat hit! Du har helt otroligt fina recept! Idag har jag försökt få till en massa olika lysrör till mina tomatplantor, men det räcker inte och det är nog fel ljus, för jag tycker inte det är direkt vitt. Får leta vidare!
/A
Anna, roligt att ha dig här!
Vad står det på dina lysrör? Står det 840 el. 84 så är det tillräckligt bra ljus. Hoppas du får ordning på dem, tomater blir inte fel.
Jag tycker att dina små våffelhjärtan med frukt ser helgoa ut. Skulle kunna tänka mig att dom sitter fint tillsamans med ett glas dansk körsbärsvin och nymalet kaffe.
Maler du ditt eget kaffe? om inte så börja, det är som natt o dag.
Jag ser även att du använder whiskycheddar till dina trattisar. Har du provat att lagra egentillverkad sådan?
Jag har lag ut på Matforum hur man gör läs gärna det om du inte redan gjort det.
Sen att du använder smaktillsatser i din trattisstuvning är jag tveksam till(även om jag förstår din tanke) jag har själv varit svag för det men jag har kommit på att det är bättre att låta svampen ha sin naturliga smak även om den kanske ser lite tråkigare ut då. Men se nu bara detta som ett tips.
Ha en bra dag/ roffe
Det låter som ett fint dryckesförslag, kan känna den goda smaken av körsbärsvin och en aning av kärnan.
Kaffe kräver ett helt kapitel för sig, men jag kör med min pressbryggare just nu med Zoega. Kaffestunden är guldläge på dagen.
Jag tittar på Matforum så får jag se ditt ostförslag. Inget jag provat än men det låter spännande.
Det är sant att det inte behövs för smaken, för så mycket som trattisarna smakar så.
Ha re:)
[…] i alla fall inledningsvis, därefter kan jag tänka mig de söta som små efterrätter. Lite lyxigare våfflor med skogens skafferi som bidragsgivare är detta ett prov […]