Med några minusgrader ute så gäller det fortfarande att tända en eld i Tullikiviugnen för att värma huset. När dagen går mot sitt slut och ljuset byts mot mörker är det en fin glödbädd som väntar på en. Vissa dagar kan man inte motstå att nyttja denna värmekälla till att laga sin middag på. Det är både praktiskt och vansinnigt gott att halstra några korvar, de här korvarna som vi testade idag var dessutom fantastisk goda med sin milda vitlökssmak gjorda av kött från Åbrånets Limousin.
Till det här lagade jag en ljummen potatissallad, det känns nog så hurvigt att äta den kall så här års. Några stora potatisar från skafferiet med några späda morötter som jag hittade till min glädje, trodde dom var helt slut. Lite röd lök, vitlök och en väl avvägd vinägrett så blev det en riktig god middag idag igen. Det tyckte de matglada herrarna som åt i alla fall.
Ljummen potatissallad
800 g potatis
100 g morötter
1 st röd lök
1 vitlöksklyfta
4 msk rapsolja
2 msk vatten
1 msk äpplecider vinäger
1- 2 msk fransk senap
1 tsk dragon
salt och peppar
1. Skala potatis och morot. Skär potatis i klyftor och morötter på snedden.
2. Koka potatis och morötter i saltat vatten.
3. Blanda vinägretten i en stor skål och tillsätt lök i skivor, hackad vitlök.
4. När potatisen och morötterna är färdigkokt, slå av vattnet.
5. Blanda försiktigt ner i skålen.
6. Halstra eller stek korven medan potatissalladen gottar till sig…….
[…] förenklar en hel del till varje dags salladen. Tidigare under vårvintern har jag också lagat en ljummen potatissallad, då till en vitlökskorv som halstrades på glödbädden i […]