Den här laxpuddingen blir god den också, med lite ny kryddsättning så blev det en variant på husmanskost som smakar mer. Receptet är tänkt att räcka till fyra personer vill man laga till färre går det enkelt att dela.
400 g lax av valfri sort
4 st Ägg
4 dl Mjölk
1 kvist Rosmarin
1 kvist Timjan
Salt
Peppar
Gör så här
1. Börja med att skiva den skalade potatisen. Förväll fem minuter i saltat vatten.
2. Skiva löken tunnt och dela laxen i mindre bitar.
3. Blanda ihop äggen och mjölken till en smet, salta och peppra.
4. Lägg potatis i botten på en form, lax och lök därefter, tillsätt örterna och krydda med salt och peppar. Potatisen överst.
5. Slå till sist över äggstanningen och grädda i 225 grader i ca 30 min.
6. Om du vill kan du göra på rå potatis förläng gräddningstiden till ca 50-60 min.
7. Servera med skirat smör och en citronklyfta.
Kommentera