I fredags tillbringade jag några timmar hos min frisör. Det är alltid härligt och matinspirerande att gå dit. Dels blir man snygg i håret och sedan hinner vi alltid prata mat och dryck. Vad gott vi lagat, ätit och inte minst vilket vin som passerat revy sedan sist. Vi har haft förmånen att prova många goda viner tillsammans i munskänkarnas regi. Det visade sig att även i hennes umgängeskrets pratar och nu även lagar man långkok. Både smakminnet och börsen blev glad av detta nygamla tilltag, kunde vi belåtet konstatera.
Fin i håret och med sensiva smaklökar, stoppade jag till för att fylla på förråden inför helgen. Efter allt matprat hos frissan, visste jag att ett rött smakrikt vin var det jag skulle utgå ifrån när inköpen påbörjades. Jag fastnade för en Italienare, Monti Garbi -04, en nyhet på hyllan som jag blev rekommenderad. En härlig köttbit med svenskt ursprung hamnade också i varukorgen. De goda tillbehören fick mitt skafferi än en gång stå för.
Det var bra länge sedan jag lagade råstekt potatis i stekpannan, oftast blir det ugnen som får göra jobbet, men idag när vi bara var två passade det bra med en klassiker. Mannen bidrog med skalning och skivning på mandolinen. Det blir så jämna fina skivor med hjälp av den. Olivolja, smör och vitlök fick steka långsamt med potatisen, lite salt och peppar från kvarnen.
Köttbitarna i den andra stekpannan fick gå till medium, perfekt stekta, de fint melerade bitarna. Lite vin att dricka till kocken, lite vin i stekskyn, balsamico och honung. Sen var det klart för servering. Våra köttbitar var två rejäla på 600g, det räcker till fler än två. Skär upp köttet i bitar så förser du lätt fyra personer. En serveringsportion av potatis ligger på 200 g.
Idag blir det en inköpslista snarare än ett recept. Men med hjälp av texten så går det hela ihop.
Entrecote
Potatis
Vitöksklyftor
Olivolja
Balsamicovinäger
Honung
Smör
Salt och peppar
Ser riktigt gott ut!! nu blev jag hungrig!
Det var roligt att höra. Nog så stadig mat så här sent på kvällen. Jag kikar in till dig får jag se vad du har för gott att bjuda på.
hej ”Mimmi”.
Kul att få använda det namnet igen, det var länge sedan. Var hos min frisör (Åsa)idag och hon gav mig tipset på din blogg, kul.
Ska när tid gives läsa den mer grundligt och förhoppningsvis kan vi delge varandra tips och ideer.
I juli åker jag och Uffe på en mat och vinresa till Verona. Amarone ligger oss varmt om vinhjärtat!!!!
Ha det till vidare.
Kram
Faster Tintin
Hej på dig!
Verkligen kul att du hittade hit. Bra att gå till sin frisör där kan man få mycket matnyttigt med sig.
Vore jättekul om vi kan matprata och för all del diskutera vintips.
Amarone provningen som Munskänkarna hade här kunde jag tyvärr inte delta vid. En resa till Verona låter ju fantastiskt, berätta mer när du kommer hem.
Kram och hare
Mimmi:)