Så här mitt i arbetsveckan när tiden är lite mer knapp, är det skönt att kunna laga snabbt och nyttigt på samma gång. Vintermörkret gör ju att t.o.m den gladaste känner sig lite hängig och trött. Så i väntan på solen och ljuset behöver vi här hemma mat som gör att vi orkar med. En grön liten kick som hjälper oss att få igång blodomloppets hastighet. Ja, jag tänker på järnet som hjälper oss att ge järnet eller hur man nu vill laborera med orden.
Det är bra att ha gröna saker i frysen som komplement, i det här fallet plockade jag fram spenat och gröna ärtor, det får stå som grund i dagens soppa. Receptet räcker till två rejäla portioner. Soppan värmer härligt och lägger sig som den mjukaste bomull i magen.
Grön vintersoppa
2 st ägg
150 g spenat
150 g gröna ärtor
2,5 dl mjölk
2,5 dl vatten
1 st tärning grönsaksbuljong
1 msk rapsolja
1 msk vetemjöl
örtsalt & peppar
mejram & körvel
1. Koka äggen först.
2. Rapsoljan och mjölet vispas ihop i en kastrull.
3. Tillsätt vatten, mjölk och buljongtärning under vispning.
4. Tillsätt ärtor och spenat. Låt det hela puttra en stund.
5. Smaka av med kryddorna.
6. Servera med ägghalvor i soppan.
Kommentera